• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Στη μεγαλύτερη στοχευμένη έκθεση για την τρίτη ηλικία στη Σουηδία συμμετείχε ο δήμος Ρεθύμνης

Στη μεγαλύτερη στοχευμένη έκθεση για την τρίτη ηλικία στη Σουηδία συμμετείχε ο δήμος Ρεθύμνης

Στην έκθεση για την 3η ηλικία στη Στοκχόλμη Grekland Panorama & Senior έδωσε το παρών ο δήμος Ρεθύμνης,

σε μία διοργάνωση που αποτελεί τη μοναδική και μεγαλύτερη στοχευμένη έκθεση για την τρίτη ηλικία στη Σουηδία μετρώντας 13.000 επισκέπτες και 220 εκθέτες, εκ των οποίων οι 65 αφορούσαν τον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού.

Στο πλαίσιο της έκθεσης GREKLAND PANORAMA & Senior για την 3η ηλικία που διοργανώθηκε στη Σουηδία στο εκθεσιακό κέντρο Stockholmsmässan στη Στοκχόλμη, ο δήμος Ρεθύμνης συμμετείχε με σκοπό την προβολή του Ρεθύμνου στους επισκέπτες της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι αποτελούν μια πολλά υποσχόμενη αγορά στην Ευρώπη, για την προώθηση τουριστικών υπηρεσιών και προϊόντων.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του δήμου στην έκθεση, την πρόεδρο της επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Προβολής, Πέπη Μπιρλιράκη και τον κ. Αρχοντάκη, εκπρόσωπο του γραφείου Τουρισμού, οι συνταξιούχοι αποτελούν μία δημογραφική ομάδα, η οποία έχει σταθερό εισόδημα και τους ενδιαφέρει η καλή, ποιοτική ζωή. Ο τουρισμός τρίτης ηλικίας στη Σουηδία, είναι ένα από τα σημαντικότερα target groups για πολλούς προορισμούς ανά τον κόσμο, καθότι το υψηλό εισόδημα και η άνεση χρόνου επιτρέπει στην ομάδα αυτή να ταξιδεύει συχνά και να δαπανά αρκετά χρήματα. Παράλληλα, αναζητούν νέες εμπειρίες και είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν χρήματα για υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Απολαμβάνουν διακοπές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αφού δεν έχουν οικογενειακές ή επαγγελματικές υποχρεώσεις. Προτιμούν περιόδους εκτός αιχμής, στο τέλος και την έναρξη της τουριστικής σαιζόν. Εμπιστεύονται περισσότερο την προσωπική επαφή και τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες, περιοδικά, εκθέσεις) από ό,τι τη σύγχρονη τεχνολογία (social media, internet).

Κύριες ενότητες της έκθεσης ήταν οι εξής: Travel & Tourism, Housing & Services, Health Care, Utilities, Health & Beauty, Leisure & Culture και υπήρξε η δυνατότητα σε ελληνικές επιχειρήσεις και προορισμούς να συναντήσουν άτομα του σουηδικού τουρισμού αλλά και ταξιδιωτικούς πράκτορες, που στόχο έχουν την προσέλκυση Σουηδών επισκεπτών της τρίτης ηλικίας στην Ελλάδα. Η πρόεδρος της επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Προβολής, και ο εκπρόσωπος του γραφείου Τουρισμού, γνωστοποίησαν στους ενδιαφερόμενους τα ενδιαφέροντα του Ρεθύμνου για την 3η ηλικία, αναλύοντας το τουριστικό προϊόν και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σημαντική για τους Σουηδούς διαχείριση της βιώσιμης ανάπτυξης (βιώσιμη κινητικότητα, ενέργεια, βραβεία ανακύκλωσης, γαλάζιες σημαίες, πράσινα κλειδιά, κλπ.) αναφορικά με τις προτιμήσεις των επισκεπτών της κατηγορίας 55 ετών και άνω. Σε διάφορες συναντήσεις που είχε η κ. Μπιρλιράκη με δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες και φορείς της Σουηδίας, τόνισε ότι «το Ρέθυμνο είναι μια πόλη που πληροί άριστα τις προϋποθέσεις για τον τουρισμό της 3ης ηλικίας, καθώς διαθέτει ξενοδοχειακές μονάδες υψηλών προδιαγραφών, άριστες κλιματολογικές συνθήκες, πλούσιες πολιτιστικές δράσεις, φυσιολατρικές διαδρομές, κέντρα ευεξίας και τη διάσημη κρητική διατροφή, σύμμαχο της μακροζωίας».

Επιπλέον, το Ρέθυμνο είχε τη μοναδική ευκαιρία να προβληθεί ως ένας ιδανικός αθλητικός τουριστικός προορισμός, προωθώντας το Golden Age Gym Festival που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο 2020. Αυτό αποτελεί μία διοργάνωση Γυμναστικής για Όλους, που κινητοποιεί αθλούμενους ηλικίας 50 ετών και άνω, και είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται επί ελληνικού εδάφους, ενώ αναμένεται να προσελκύσει στην Κρήτη περισσότερους από 2.000 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη. Ο δήμος Ρεθύμνης μέσω της συμμετοχής του σε ανάλογες διοργανώσεις, σύμφωνα με την δημοτική αρχή, εντείνει τις προσπάθειές του για την προσέλκυση παρόμοιων ηλικιακών ομάδων, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την καθιέρωση του brand «Ρέθυμνο 12 μήνες».

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...