Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τις ανθρωπιστικές προσπάθειες της Κύπρου για την Γάζα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη δημιουργία πρόσθετων σημείων πρόσβασης για τη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σχετικά με τη πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησε ο ‘Αντονι Μπλίνκεν με τον Νίκο Χριστοδουλίδη και τον ομόλογο του Κωνσταντίνο Κόμπο, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν για τη περαιτέρω συνεργασία σε θέματα ασφαλείας και ανθρωπιστικών προκλήσεων στη Μέση Ανατολή.

«Ο υπουργός Εξωτερικών ‘Αντονι Μπλίνκεν σταμάτησε στην Κυπριακή Δημοκρατία για να συζητήσει τρόπους για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Κυπριακής Δημοκρατίας (ROC) σε ανθρωπιστικές προκλήσεις και προκλήσεις ασφαλείας στη Μέση Ανατολή. Χαιρέτισε τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας να δημιουργήσει πρόσθετα σημεία πρόσβασης για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Επιπλέον, ο υπουργός Μπλίνκεν εξέφρασε την εκτίμησή του για την υποστήριξη και την ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην προετοιμασία για την πιθανότητα αναχωρήσεων πολιτών που θα χρησιμοποιήσουν την Κύπρο ως ενδιάμεσο σταθμό πριν τη συνέχιση του περαιτέρω ταξιδιού τους», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην απάντηση του.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί