Στείλαμε «αυστηρό διάβημα»: Ιδού τα αποτελέσματα- Μιλούν για νέο 1974 (ΒΙΝΤΕΟ)

Το απόγευμα της Παρασκευής, έγινε γνωστό πως ο Έλληνας ΥΠΕΞ, κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη για να του εκφράσει την δυσαρέσκειά του για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

Τα νησιά μας ασφυκτιούν από τους μετανάστες και έρχονται όλο και περισσότεροι. Η Μόρια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει σήμερα ΚΥΣΕΑ, με σκοπό την εύρεση κάποιας λύσης στο μεταναστευτικό.

Την ίδια ώρα το δικό της μήνυμα στέλνει η Τουρκία μεσώ Ερντογάν και Ακαρ. Ο πρόεδρος της χώρας δήλωσε με αφορμή την 97η επέτειο από τη Μικρασιατική Καταστροφή, «το έθνος μας είναι έτοιμο να κάνει τις ίδιες θυσίες και να δείξει το ίδιο κουράγιο για το καλό της πατρίδας μας σήμερα, όπως το έκανε και χθες».

Και συνέχισε: «Με την επική νίκη της 30ης Αυγούστου το Έθνος μας έσκισε το πουκάμισο της αιχμαλωσίας και διαμήνυσε σε όλο τον κόσμο ότι δεν θα κάνει παραχωρήσεις από την ανεξαρτησία του, όποιο και αν είναι το τίμημα. Η Μεγάλη Νίκη που ήταν προάγγελος του τελευταίου μας κράτους, της Δημοκρατίας της Τουρκίας, είναι το όνομα της εκ νέου ανόδου του Τουρκικού Έθνους που θέλησαν να διαγράψουν από την Ιστορία».

Αναφέρθηκε όμως και στις παράνομες γεωτρήσεις, λέγοντας πως «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τον σφετερισμό των δικαιωμάτων του Τουρκικού Έθνους και των Τουρκοκυπρίων».

Παρόμοιο μήνυμα έστειλε και ο ΥΕΘΑ της Τουρκίας. Κατά τη διάρκεια τελετής προαγωγής αξιωματικών, ο Ακάρ ανέφερε «δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ ως προς τα δικαιώματά μας και τα συμφέροντά μας. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω και το δηλώνουμε σε όλο τον κόσμο να μην υπολογίζουν σε κάτι τέτοιο. Μη δοκιμάζετε τη δύναμή μας».

Επίσης είπε πως «σήμερα είμαστε στην ίδια κατάσταση που ήμασταν στην Κύπρο το 1974, ότι κάναμε εκείνες τις μέρες να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα το πράξουμε και τώρα».

Όπως καταλαβαίνετε τέτοιες δηλώσεις είναι άκρως προκλητικές. Δυστυχώς το κακό είναι ότι δεν μένουν στα λόγια, αλλά έχουν ΗΔΗ περάσει και στις πράξεις αφού πραγματοποιούν παράνομες γεωτρήσεις στην Κύπρο. Τώρα μιλάνε για το 1974, είναι ξεκάθαρες ο προθέσεις τους. Οι ευρωπαίοι φίλοι μας δεν έκαναν τίποτα, παρά το οτι δήλωσαν πως καταδικάζουν τις ενέργειες των γειτόνων μας.

Όσον αφορά τη χώρα μας,θυμίζουμε πως οι Τούρκοι έκαναν σχετικά πρόσφατα σεισμικές έρευνες στο Καστελόριζο και δεν άνοιξε «ρουθούνι». Για την Κύπρο δεν έχουμε κάνει ούτε μισή επιθετική δήλωση. Καλό και το διπλωματικό επίπεδο, ωστόσο όταν αν δεις κάποιον κλέφτη μέσα στο σπίτι σου, δεν θα πιάσεις κουβέντα μαζί του, θα τον αντιμετωπίσεις.

Σίγουρα ένας πόλεμος είναι κάτι που κανείς μας δεν θέλει ποτέ να βιώσει, ωστόσο οι ΕΝΟΠΛΕΣ δυνάμεις υπάρχουν για να πολεμούν και να υπερασπίζουν τα συμφέροντα της Ελλάδας μας ΟΤΑΝ και ΑΝ χρειαστεί. Γιαυτό τις έχουμε και όχι μόνο να τις καμαρώνουμε στις στρατιωτικές παρελάσεις. Παρεμπιπτόντως Ελλάδα είναι και η Κύπρος, δεν πρέπει να ξεχνάμε όπως θέλουν οι παγκοσμιοποιητές.

Κλείνοντας, τονίζουμε πως έχουμε δώσει πολύ «αέρα» στους γείτονες, και γιαυτό οι τόσες προκλήσεις. Μπορούμε να τους τον «κόψουμε» και ελπίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση να κινηθεί η κυβέρνηση η οποία πασχίζει να βρει πρωτίστως λύση για το μεταναστευτικό.

(φώτο: Pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...