Ο πρώην διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ- ΙΑΕΑ) και βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο χαρακτήρισε «παράφρονα» και τον κατηγόρησε ότι μετατρέπει τη Μέση Ανατολή «σε μια μπάλα φωτιάς».
Σε ανάρτησή του στο Χ στα αραβικά ο ελ Μπαραντέι έγραψε:
«Προς τις κυβερνήσεις του Κόλπου: για μία ακόμη φορά σας παρακαλώ κάνετε ό,τι μπορείτε προτού αυτός ο παράφρονας μετατρέψει την περιοχή σε μια μπάλα φωτιάς».
Εξάλλου ο ελ Μπαραντέι αναπαρήγαγε το μήνυμα του Τραμπ με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος υπενθύμισε ότι η διορία που έχει δώσει στην Τεχεράνη για να καταλήξει σε συμφωνία και να ανοίξει στο Στενό του Χορμούζ λήγει αύριο Δευτέρα, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα ξεσπάσει η κόλαση πάνω τους»
«Δεν μπορεί να γίνει κάτι για να σταματήσει αυτή η τρέλα;!», σχολίασε, αυτή τη φορά στα αγγλικά, ο πρώην επικεφαλής του ΔΟΑΕ απευθυνόμενος στον ΟΗΕ , στις κυβερνήσεις της Κίνας και της Ρωσίας, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.
Νωρίτερα ο ΔΟΑΕ είχε διαψεύσει πως υπάρχει διαρροή ραδιενέργειας έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε πυρηνικό εργοστάσιο ρωσικών συμφερόντων στο Μπουσέρ του Ιράν.
Μέχρι στιγμής ο Οργανισμός δεν έχει επιβεβαιώσει καμία διαρροή ραδιενεργών υλικών, παρά τις συχνές επιθέσεις πλησίον πυρηνικών εγκαταστάσεων σε Ιράν και Ισραήλ.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ροζαλία Λομπάρντο: Πώς ένα δίχρονο κοριτσάκι έγινε η “Ωραία Κοιμωμένη της Σικελίας”
- Πάνω από 1000 θετικές εμπειρίες γονέων για εκπαιδευτικούς στην Ανατολική Θεσσαλονίκη
- Σοκ στην Ινδονησία: Νεκρό 13χρονο αγόρι που έπαιζε ποδόσφαιρο με τους φίλους του – Κροκόδειλος το έσυρε στο ποτάμι, vid
- ΑΑΔΕ: Το TEK Αττικής ενισχύει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων – Αύξηση 400 εκατ. ευρώ στα έσοδα σε 1 χρόνο
- Έκκληση του προέδρου του Λιβάνου Αούν για διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ: “Να μη γίνει το νότιο τμήμα της χώρας νέα Γάζα”
- ManpowerGroup: Δυσκολία εύρεσης εργαζομένων με εξειδικευμένες δεξιότητες
- Μεσολόγγι – Ο Σ. Φάμελλος για την Ηρωική Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων
- Ανοίγει αύριο Μ. Δευτέρα η πλατφόρμα του fuel pass στη βενζίνη
- Τώρα ξέρετε πώς ακούγεται η καμήλα! ΒΙΝΤΕΟ
- Ιράν: Απαγχόνισε δύο άνδρες που είχαν καταδικαστεί για σχέσεις με το Ισραήλ









