• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Στα άκρα Κίνα-ΗΠΑ: Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον εφιστά την προσοχή στους υπηκόους της που ταξιδεύουν εκεί

Στα άκρα Κίνα-ΗΠΑ: Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον εφιστά την προσοχή στους υπηκόους της που ταξιδεύουν εκεί

Οδηγίες με αποδέκτες τους Κινέζους υπηκόους, οι οποίοι ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσε η πρεσβεία της χώρας στην Ουάσινγκτον, δεδομένο που αποδεικνύει τις τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, οι οποίες πυροδοτήθηκαν αρχικά σε οικονομικό επίπεδο.

 

Η πρεσβεία προειδοποίησε τους Κινέζους τουρίστες να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα, όπως υψηλοί λογαριασμοί για ιατρικές υπηρεσίες, την απειλή ενόπλων επιθέσεων σε δημόσιους χώρους και τις ληστείες, τις έρευνες και κατασχέσεις από τελωνειακούς υπαλλήλους, τις τηλεπικοινωνιακές απάτες και τις φυσικές καταστροφές.

«Η δημόσια ασφάλεια στις ΗΠΑ δεν είναι καλή. Είναι συχνές οι περιπτώσεις πυροβολισμών, ληστειών και κλοπών», ανέφερε η πρεσβεία σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, την οποία αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οι ταξιδιώτες στις ΗΠΑ θα πρέπει να είναι επαγρύπνηση σε ό,τι αφορά τον περιβάλλοντα χώρο και ύποπτα άτομα και να αποφεύγουν να κυκλοφορούν μόνοι τους το βράδυ», προστίθεται σχετικά.

Εκτός από την πρόσθετη προειδοποίηση για τον κίνδυνο φυσικών καταστροφών, η ανακοίνωση μοιάζει με αυτή που ανάρτησε η πρεσβεία τον Ιανουάριο.

Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείο Εξωτερικών, ερωτηθείς σήμερα για το εάν ο χρόνος της ανακοίνωσης έχει πολιτικό κίνητρο, δήλωσε ότι το καλοκαίρι είναι η υψηλή περίοδος για τους Κινέζους που επισκέπτονται στις ΗΠΑ και ότι οι κινεζικές πρεσβείες έχουν υποχρέωση να προειδοποιούν τους πολίτες για πιθανούς κινδύνους στο εξωτερικό.

«Αυτού του είδους η υπενθύμιση από την κινεζική πρεσβεία στη χώρα αυτή, νομίζω ότι εμπίπτει εντελώς στο πλαίσιο των υποχρεώσεών μας», τόνισε ο εκπρόσωπος Λου Κανγκ σε τακτική ενημέρωση δημοσιογράφων.

Στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρχαν περιορισμένες αναφορές για την τελευταία προειδοποίηση της πρεσβείας. Η Κίνα συχνά εκδίδει ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για τους υπηκόους της στο εξωτερικό, γενικά για περιοχές που επηρεάζονται από πολεμικές συγκρούσεις. Ωστόσο, κάποιες ξένες κυβερνήσεις έχουν υποστηρίξει ότι το Πεκίνο χρησιμοποιεί άλλα μέσα, όπως ο περιορισμός του αριθμού των Κινέζων τουριστών, για να διευθετήσει πολιτικές ή εμπορικές διαμάχες.

Από την πλευρά της, η κινεζική κυβέρνηση αρνείται ότι τα συγκεκριμένα θέματα συνδέονται.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu