Στα 1,1670 δολάρια η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στην αγορά ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να παραμένει στα επίπεδα του 3,85%.

Ο όγκος των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 23 εκατ. ευρω, εκ των οποίων στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε οριακά, στο 3,85% από 3,86% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου με απόδοση 0,35%, να διαμορφωθεί στο 3,50% από 3,52% που έκλεισε χθες.

Η Credit Swiss, σε σημερινή της έκθεση, επιμένει ότι οι δηλώσεις Nτράγκι και Κερέ δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας και συνακόλουθα πιθανότητες προκειμένου τα ελληνικά ομόλογα να συμπεριληφθούν τελικώς στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Ωστόσο, εκτιμά ότι αν τελικά η ΕΚΤ αποφανθεί θετικά περί της βιωσιμότητας του Δημοσίου Χρέους, η εξέλιξη αυτή θα έχει συμβάλει στην άνοδο της αγοράς.

Στην αγορά συναλλάγματος ανακάμπτει το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της Ε.Ε. και της Κίνας για χειραγώγηση των νομισμάτων τους μέσω των χαμηλών επιτοκίων. Ο Αμερικανός πρόεδρος εμμέσως πλην σαφώς τάχθηκε με tweet κατά της πολιτικής αύξησης των επιτοκίων που ακολουθεί η Κεντρική Τράπεζα της χώρας του, αναφέροντας ότι με τον τρόπο αυτό ανατιμάται διαρκώς το δολάριο, με αποτέλεσμα να γίνονται λιγότερο ανταγωνιστικά τα αμερικανικά προϊόντα. «Τιμωρούμαστε διότι πηγαίνουμε καλά» ήταν η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε.

Νωρίς το απόγευμα το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,1720 δολ. από το επίπεδο των 1,1642 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,181%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,218%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,267%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,321% και, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,370%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1670 δολάρια.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu