• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σπάνια βίντεο από το Κρεμλίνο για τα 20 χρόνια του Βλαντίμιρ Πούτιν στην εξουσία

Σπάνια βίντεο από το Κρεμλίνο για τα 20 χρόνια του Βλαντίμιρ Πούτιν στην εξουσία

Το Κρεμλίνο, δημοσίευσε μια σειρά βίντεο από αρχειακό υλικό,

με στιγμές του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της θητείας του, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 20 χρόνων από την ανάληψη των καθηκόντων του στην ηγεσία της Ρωσίας.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της Ρωσίας τον Ιανουάριο του 2000, μετά την ξαφνική παραίτηση του Μπορίς Γέλτσιν.

Το 2000 έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία της Ρωσικής Δημοκρατίας και εξελέγη Πρόεδρος. Επίσης, στις 14 Μαρτίου 2004 επανεξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία.

Από το 2008 έως το 2012 διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας και στις προεδρικές εκλογές του 2012 κέρδισε ποσοστό άνω του 60% και ορκίστηκε ξανά στο ύπατο αξίωμα της χώρας.

Στις 7 Μαΐου 2018 ορκίστηκε για 4η θητεία.

Το Κρεμλίνο συγκέντρωσε υλικό από τις πιο ενδιαφέρουσες και αξιομνημόνευτες στιγμές του Πούτιν κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του στη Ρωσία.

Ανάμεσα στο υλικό που δημοσιεύτηκε, ο Βλαντίμιρ Πούτιν παρευρίσκεται σε μία φιλανθρωπική εκδήλωση για παιδιά στην Αγία Πετρούπολη το 2010, περίοδο κατά την οποία διατελούσε πρωθυπουργός της χώρας.

Εκεί ερμήνευσε το τραγούδι «Blueberry Hill» ενώπιον αρκετών κινηματογραφικών αστέρων του Χόλυγουντ, λαμβάνοντας ένα πολύ θερμό χειροκρότημα.

Σε άλλο βίντεο από τον Ιούνιο του 2010, ο Πούτιν επισκέπτεται τον εθνικό δρυμό Λοσίνι Όστροφ (Elk Island) στη Μόσχα.

Στα πλάνα ο Ρώσος ηγέτης φαίνεται να ταΐζει γάλα μικρές άλκες με μπιμπερό.

Η αγάπη του Πούτιν για τα ζώα είναι γνωστή αυτή εκφράζεται πολύ συχνά από τον Ρώσο ηγέτη. 

Αυτό είναι εμφανές και σε ακυκλοφόρητο μέχρι σήμερα βίντεο από τον Δεκέμβριο του 2000, κατά την επίσημη επίσκεψη του Πούτιν στην Κούβα.

Στα πλάνα ο Ρώσος πρόεδρος βρίσκεται στο θέρετρο Βαραντέρο και διακρίνεται να κολυμπά με δελφίνια και να δέχεται τις εκδηλώσεις στοργής τους.

Μία άλλη στιγμή του Ρώσου προέδρου ήταν τον Μάρτιο του 2000, όπου πέταξε με ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-27 στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας Γκρόζνι.

Τέλος αξιομνημόνευτη στιγμή από την θητεία του Πούτιν είναι το βίντεο όπου ο Ρώσος πρόεδρος παρευρίσκεται στη συναυλία του Πολ ΜακΚάρτνεϊ στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, τον Μάιο του 2003.

ΠΗΓΗ: sputniknews.gr, ΦΩΤΟ eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...