Σούσι από τη…Φουκουσίμα έφαγε δημόσια ο Ιάπωνας ηγέτης για να αποδείξει ότι δεν ήταν ραδιενεργό!! – vid

Σασίμι ψαριού από τη Φουκουσίμα έφαγε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα και τρία μέλη του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη,

σε μια προσπάθεια να δείξει ότι η αλιεία παραμένει ασφαλής, μετά απόρριψη στον Ειρηνικό των επεξεργασμένων ραδιενεργών υδάτων από τον πυρηνικό σταθμό.

Ο Κισίντα και οι τρεις υπουργοί γευμάτισαν επιλέγοντας σασίμι γλώσσας με λάχανο, χταπόδι και λαβράκι που είχαν αλιευτεί ανοιχτά της ακτής της Φουκουσίμα, μετά την έναρξη της επιχείρησης απελευθέρωσης των υδάτων, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας και Βιομηχανίας, Γιασουτόσι Νισιμούρα, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση.

Σημειώνεται πως η απελευθέρωση των επεξεργασμένων λυμάτων στον Ειρηνικό, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί για δεκαετίες, προκαλεί ήδη αντιδράσεις των αλιέων καθώς και γειτονικών χωρών, με την Κίνα να απαγορεύει άμεσα όλες τις εισαγωγές ιαπωνικών θαλασσινών.

Παράλληλα, στη Νότια Κορέα, χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να καταδικάσουν τη στάση της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με τον Νισιμούρα, το γεύμα απέδειξε την «ισχυρή δέσμευση» του Ιάπωνα πρωθυπουργού να παίξει ηγετικό ρόλο στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της απόφασης στη φήμη της χώρας.

«Είναι σημαντικό να προτάξουμε την ασφάλεια με βάση επιστημονικά στοιχεία και να διαδώσουμε αποφασιστικά τις πληροφορίες εντός και εκτός της Ιαπωνίας».

Ο Νισιμούρα επισκέφτηκε μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Φουκουσίμα τη Δευτέρα για να δοκιμάσει ψάρια, ενώ ο Κισίντα πρόκειται να επισκεφθεί την ψαραγορά Toyosu του Τόκιο την Πέμπτη επίσης για να προωθήσει τα ψάρια της Φουκουσίμα.

(kathimerini,Associated Press – freepik photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί