Σουηδία: Για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας κατηγορούνται δύο αδέλφια

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης στη Σουηδία μπήκαν δύο αδέλφια με τους εισαγγελείς να τους απαγγέλουν κατηγορίες για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας λέγοντας ότι οι ενέργειές τους αυτές θα μπορούσαν να έχουν αποβεί καθοριστικές για την ασφάλεια της χώρας.

Οι άνδρες, ηλικίας 42 και 35 ετών, κρατούνται από τον περασμένο χρόνο και έχουν αρνηθεί όλες τις κατηγορίες. Ο συνήγορος υπεράσπισής τους δεν ήταν σήμερα διαθέσιμος για να σχολιάσει.

“Οι υποψίες αφορούν πολύ σοβαρή εγκληματικότητα εις βάρος του σουηδικού συστήματος πληροφοριών και ασφαλείας. Το αδίκημα είναι σοβαρό, καθώς αφορά συνθήκες μεγάλης σημασίας”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Σουηδικής Εισαγγελικής Αρχής.

Οι δύο άνδρες θεωρούνται ύποπτοι ότι παρείχαν στη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών GRU διαβαθμισμένες πληροφορίες επί μια δεκαετία, ξεκινώντας από το 2011.

Ένας από τους αδελφούς είχε εργαστεί στην Σουηδική Αστυνομία Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

“Οι πληροφορίες που ελήφθησαν, μεταδόθηκαν και αποκαλύφθηκαν θα μπορούσαν –αν βρεθούν στα χέρια μιας ξένης δύναμης –-να έχουν επιζήμιο αποτέλεσμα για την ασφάλεια της Σουηδίας“, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα.

Το μεγαλύτερο μέρος της ποινικής έρευνας είναι απόρρητο, προσέθεσε η ίδια πηγή.

(απεμπε – scr)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί