με στόχο την αντιμετώπιση της επιδεινούμενης έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας.
Το πρόβλημα λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις αφού και η Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτάται άρρηκτα (σχεδόν σε ποσοστό 95%) από την αγορά της ασιατικής χώρας.
Σύμφωνα με το Reuters, η παραγωγή του μετάλλου στην Κίνα έχει μειωθεί κατά 50%, και εφόσον δεν ξεπεραστούν τα υπάρχοντα προβλήματα, η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία θα υποστεί ισχυρό πλήγμα.
Όπως έχουμε προαναφέρει, το μαγνήσιο συνιστά βασικό συστατικό για την κατασκευή κραμάτων αλουμινίων, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως σε κιβώτια ταχυτήτων, κολώνες τιμονιών, πλαίσια καθισμάτων και καλύμματα δεξαμενών καυσίμου. Εξαρτήματα, δηλαδή, που είναι πλήρως απαραίτητα σε ένα αυτοκίνητο.
Αρκετές ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες συστήνουν ψυχραιμία και καθησυχάζουν τους μετόχους τους πως η έλλειψη μαγνησίου δεν επηρεάζει άμεσα την παραγωγή. Εάν φυσικά συμβεί αυτό οι παραδόσεις νέων αυτοκινήτων θα πάνε ακόμη πιο πίσω με θύματα βέβαια τους καταναλωτές.
Οι εκτιμήσεις της VW είναι δυσοίωνες, με στελέχη της να επισημαίνουν ότι η έλλειψη μαγνησίου είναι αναπόφευκτη και θα επιφέρει μεγαλύτερα προβλήματα από ό,τι η κρίση με τους ημιαγωγούς.
H γερμανική ένωση εμπορίου μη σιδηρούχων μετάλλων, VW Metalle, δείχνει ακόμα πιο προβληματισμένη, κάνοντας λόγο για… «νηνεμία πριν από την καταιγίδα».
Σημειώνεται ότι η παραγωγή μαγνησίου στην Κίνα έχει παγώσει μετά το ενεργειακό σοκ που υπέστη η χώρα. Στο πλαίσιο, όμως, μιας προσπάθειας να μετριαστούν οι οδυνηρές συνέπειες, η κινεζική κυβέρνηση επέτρεψε σε ορισμένους παραγωγούς μαγνησίου να συνεχίσουν τις παραγωγικές τους δραστηριότητες.
(protothema)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραμπ: Θα υπάρξουν σοβαρά αντίποινα κατά του ISIS αν δεχθούμε ξανά επίθεση
- Τσατραφύλλιας: “Σκληρό καρύδι ο αντικυκλώνας…”, θα καθορίσει τον καιρό τα Χριστούγεννα
- Εν κινήσει ΙΧ τυλίχθηκε στις φλόγες – Σώος βγήκε από το όχημα ο οδηγός, vid
- Συρία: Επίθεση του ISIS με θύματα Αμερικανούς στρατιώτες, vid
- Αποκρυπτογραφήθηκε κώδικας χιλιετιών: Ερευνητής έλυσε το μυστήριο της γραφής των Χειρόγραφων της Νεκράς Θάλασσας
- Συνομιλίες στο… «πόδι» με τον Τούρκο ΥΠΕΞ είχε ο Πούτιν, vid
- Για επίθεση σε ακόμα ένα τουρκικών συμφερόντων πλοίο μιλούν οι Ουκρανοί, vid
- Έφοδος της ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού- Εντοπίστηκαν 4 κινητά τηλέφωνα
- Συνελήφθη στο Αιγάλεω 28χρονος καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης
- Όλ. Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους 10 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΚΑΙΡΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
ΕΒΡΟΣ
ΔΥ[Α
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ
ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΧΑΛΑΝΔΡΙ









