• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σόου Ερντογάν με τεράστιο κοίτασμα στη Μαύρη Θάλασσα – Πότε θα στείλει γεωτρύπανο στην Αν.Μεσόγειο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σόου Ερντογάν με τεράστιο κοίτασμα στη Μαύρη Θάλασσα – Πότε θα στείλει γεωτρύπανο στην Αν.Μεσόγειο (ΒΙΝΤΕΟ)

mauri thalassa
Σόου εσωτερικής κατανάλωσης με μηνύματα προς το εξωτερικό.

Όπως αναμενόταν, ο Τούρκος πρόεδρος μετέτρεψε σε κυβερνητική φιέστα την επίσκεψή του στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Ειδικότερα, ο «σουλτάνος» προέβη σε ανακοινώσεις σχετικά με ένα κοίτασμα-γίγας που εντόπισε το γεωτρύπανο “Φατίχ”.

Πρόκειται για τη «μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα», είπε ο Ερντογάν αναφερόμενος στον εντοπισμό από το γεωτρύπανο Fatih, που ξεκίνησε τις σχετικές έρευνες στις 20 Ιουλίου, ενός κοιτάσματος 320 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στο θαλάσσιο τομέα «Δούναβης-1», κοντά στα σύνορα της ΑΟΖ Τουρκίας-Βουλγαρίας.

Μεταξύ άλλων ο Ρ.Τ.Ερντογάν δήλωσε:

«Η ενέργεια, εκτός από το βασικό στοιχείο της ανάπτυξης, έχει μεγάλη σημασία για την εδραίωση της εθνικής ανεξαρτησίας. Πίσω από όλα τα παιχνίδια που παίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο, υπάρχει ένας αγώνας για την κατανομή των ενεργειακών πόρων.

Η απάνθρωπη παγκόσμια τάξη, που θεωρεί μια σταγόνα πετρελαίου πιο πολύτιμη από το αίμα ενός ανθρώπου, εξακολουθεί να βασιλεύει. Εμείς πάντα λέμε πως ο άνθρωπος είναι πάνω απ’ όλα. Πρώτα απ’ όλα ο νόμος και η δικαιοσύνη. Ο Αλλάχ έχει ανοίξει μια πόρτα για εμάς σε ένα εντελώς διαφορετικό μέρος, με έναν άνευ προηγουμένου πλούτο. Παρόμοιες πηγές θα ανοίξουν για εμάς και αλλού στο μέλλον».

Προκαλεί στη Μεσόγειο

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα πως η Τουρκία θα επιταχύνει τις έρευνές της για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο αναπτύσσοντας εκεί στα τέλη του χρόνου ένα ακόμη πλωτό γεωτρύπανο.

«Θα επιταχύνουμε τις επιχειρήσεις μας στη Μεσόγειο με την ανάπτυξη στο τέλος της χρονιάς του (πλωτού γεωτρύπανου) Kanuni, στο οποίο γίνονται αυτή τη στιγμή εργασίες συντήρησης», δήλωσε ο Ερντογάν λίγο αφού ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός σημαντικού κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.

(φωτο:eurokinissi)