ΣΟΚ! Ανήλικοι μουσουλμάνοι βίασαν ομαδικά 18χρονη

Σοκ προκαλεί στη γερμανική κοινή γνώμη ο βιασμός μίας 18χρονης από αγόρια 12 έως 14 χρονών κοντά στην πόλη Μίλχαιμ.

Ακόμη και οι ειδικοί δυσκολεύονται να κατανοήσουν μία τέτοια αποτρόπαια πράξη.

Διαβάζουμε στην Deutsche Welle:

Τρεις 14χρονοι και δύο 12χρονοι από τη Βουλγαρία βαρύνονται με την κατηγορία του βιασμού μίας 18χρονης την περασμένη Παρασκευή σε δασική περιοχή κοντά στο Μίλχαιμ της Βεστφαλίας. Με βάση το γερμανικό δίκαιο, οι 12χρονοι δεν μπορούν να διωχθούν ποινικά. Κοινωνικοί λειτουργοί επιχείρησαν να πλησιάσουν τις οικογένειές τους για να προσφέρουν “βοήθεια”, αλλά δεν βρήκαν ανταπόκριση. Ένας από τους 14χρονους έχει ήδη προφυλακιστεί λόγω του κινδύνου τέλεσης νέων αδικημάτων, όπως έκρινε η δικαιοσύνη.

Εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής του Μίλχαιμ δηλώνει στην DW: “Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι ανήλικοι παραμένουν στους γονείς τους ή τουλάχιστον στον ένα γονέα διότι πρόκειται εν μέρει για μονογονεϊκές οικογένειες. Εμείς ως δημοτική αρχή προσπαθούμε να βοηθήσουμε με συγκεκριμένα μέτρα στήριξης, αλλά και πρόληψης”.

Απέλαση δεν προβλέπεται

Ο τόπος του εγκλήματος στο Μίλχαϊμ
Ο τόπος του εγκλήματος στο Μίλχαϊμ

Ο Βέρνερ Γιόστμαιερ, επίτιμος πρόξενος της Βουλγαρίας στην πόλη Μίνστερ, έχει μακροχρόνια εμπειρία με μετανάστες από τη χώρα αυτή. Μιλώντας στην DW χαρακτηρίζει “απαράδεκτο” το γεγονός ότι δεν επεμβαίνει η δημοτική αρχή. “Εάν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μπορούν να προχωρήσουν σε αναγκαστικά μέτρα, θα συνιστούσα να το πράξουν. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω στην πατρίδα τους αυτούς τους ανθρώπους γιατί εμπίπτουν στην ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων, όπως την κατοχυρώνει το ευρωπαϊκό δίκαιο. Αλλά από τη στιγμή που μένουν εδώ, πρέπει να τηρούν τους κανόνες που ισχύουν εδώ. Εάν εκδηλώσουν παραβατική συμπεριφορά, οι γερμανικές αρχές πρέπει να έχουν την αρμοδιότητα να επέμβουν”.

Ποιοί είναι οι φερόμενοι ως δράστες; Σύμφωνα με τον Φόλκερ Βίμπελς πρόκειται για “Βούλγαρους υπηκόους που μιλούν τουρκικά”. Οι τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι της Βουλγαρίας ανέρχονται σε 500.000 άτομα (8% του συνολικού πληθυσμού). Μετά την ένταξη της χώρας στην ΕΕ το 2007 χιλιάδες από αυτούς μετανάστευσαν στη Γερμανία, αναζητώντας δουλειά. Οι περισσότεροι προσπαθούν να ενσωματωθούν στο κοινωνικό σύνολο και στην αγορά εργασίας προσεγγίζοντας τους Τούρκους που ήδη διαμένουν στη Γερμανία. Αλλά και πολλοί Ρομά από τη Βουλγαρία δηλώνουν “τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι”, προκειμένου να αποκτήσουν την ίδια πρόσβαση.

ΠΗΓΗ Deutsche Welle

ΦΩΤΟ pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...