Σοϊγκού: Το ΝΑΤΟ εκπαιδεύεται για να εισβάλει στη Ρωσία ΚΑΙ τους γείτονές της

Σε ποιές χώρες αναφέρθηκε έμμεσα;

Ο Σεργκέι Σόιγκου, πρώην υπουργός Άμυνας της Ρωσίας που τώρα προεδρεύει του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας, κατηγόρησε το ΝΑΤΟ την Πέμπτη ότι αύξησε τον αριθμό των στρατιωτικών ασκήσεων κατά μήκος της δυτικής και βόρειας πλευράς του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), όπως είπε, ως προετοιμασία για εισβολή.

Θυμίζουμε πως κράτη-μέλη του συγκεκριμένου Οργανισμού είναι -πέραν της Ρωσίας- η Λευκορωσία, η Αρμενία, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν και η Κιργιζία.


«Η βορειοατλαντική Συμμαχία έχει δημιουργήσει στρατιωτική παρουσία και αναπτύσσει νέα όπλα κατά μήκος των βόρειων και δυτικών πτερυγίων της ζώνης συλλογικής ασφάλειας.

Ο αριθμός των προκλήσεων στον εναέριο χώρο αυξάνεται και πολλές στρατιωτικές ασκήσεις διεξάγονται για την εκπαίδευση και για μια εισβολή στα εδάφη των χωρών του CSTO», είπε ο Σόιγκου στους συναδέλφους του γραμματείς των συμβουλίων ασφαλείας των κρατών μελών του CSTO.


Χαρακτήρισε «τη συνεχή επέκταση του ΝΑΤΟ» άμεση απειλή για τους συμμάχους του CSTO.

«Η Δύση επιδιώκει τον προφανή στόχο να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως όπλο εναντίον της Ρωσίας για να προκαλέσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα μας. Έχει γίνει απολύτως σαφές ότι η προσπάθεια να επιβληθεί στρατηγική ήττα στη Ρωσία απέτυχε».


Αναφερόμενος στην ανατολική πλευρά του CSTO, ο Σόιγκου είπε ότι η Ρωσία ανησυχεί για νέα στρατόπεδα εκπαίδευσης μαχητών που δημιουργούνται σε όλο το Αφγανιστάν και τους τζιχαντιστές που συρρέουν στη χώρα της Κεντρικής Ασίας από τη Συρία και το Ιράκ.

απεμπε-EPA-Sputnik pool photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί