• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σκοτώθηκε ο πρεσβευτής της Ιταλίας σε επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής του ΟΗΕ

Σκοτώθηκε ο πρεσβευτής της Ιταλίας σε επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής του ΟΗΕ

Ο πρεσβευτής της Ιταλίας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και δύο ακόμη άτομα σκοτώθηκαν

κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης με στόχο αυτοκινητοπομπή του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) του ΟΗΕ. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας και οι τοπικές αρχές.

Η αυτοκινητοπομπή, σύμφωνα με το Reuters, δέχτηκε επίθεση στις 10:15 π.μ. τοπική ώρα κατά τη διάρκεια απόπειρας απαγωγής κοντά στην πόλη Κανιαμαχόρο, λίγα χιλιόμετρα βόρεια της περιφερειακής πρωτεύουσας Γκόμα, σύμφωνα με τους υπευθύνους του εθνικού πάρκου Βιρούνγκα.

Ο πρέσβης της Ιταλίας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Λούκα Ατανάσιο, και ένας στρατονόμος που ταξίδευε μαζί του σκοτώθηκαν, ανέφερε το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών. Το τρίτο άτομο που σκοτώθηκε, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ήταν οδηγός, ενώ μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

«Με βαθιά λύπη το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει τον θάνατο, στην Γκόμα, του Ιταλού πρέσβη στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Λούκα Ατανάσιο, και ενός στρατονόμου», ανέφερε η δήλωση του ιταλικού ΥΠΕΞ. Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, ο οποίος βρισκόταν στις Βρυξέλλες για μια σύνοδο με τους ευρωπαίους ομολόγους του, ανακοίνωσε πως επιστρέφει εσπευσμένα στη Ρώμη.

Όπως αναφέρει το Reuters, δεκάδες ένοπλες ομάδες λειτουργούν εντός και γύρω από το εθνικό πάρκο Βιρούνγκα, το οποίο βρίσκεται κατά μήκος των συνόρων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό με τη Ρουάντα και την Ουγκάντα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δασοφύλακες του πάρκου έχουν δεχθεί επανειλημμένα επιθέσεις. Σε ενέδρα τον περασμένο μήνα έχασαν τη ζωή τους έξι άτομα.

(ΦΩΤΟ: Pexels)