• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σκόπια: Ζάεφ και Ιβάνοφ χαιρετίζουν την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης στο ΝΑΤΟ

Σκόπια: Ζάεφ και Ιβάνοφ χαιρετίζουν την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης στο ΝΑΤΟ

Αν και διαφωνούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών, Ζάεφ και Ιβάνοφ υποδέχονται με χαρά την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης της χώρας στο ΝΑΤΟ

Σε πλήρη σύμπνοια για την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ βρίσκεται ο πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ και ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, που πάντως διαφώνησαν έντονα στο παρελθόν για την υπογραφή της Συνθήκης των Πρεσπών.

Ο κ. Ζάεφ χαρακτήρισε τη σημερινή ως «ιστορική ημέρα». «Σήμερα, η μεγαλύτερη στρατιωτική συμμαχία στον κόσμο, το ΝΑΤΟ, μας καλωσόρισε. Σήμερα, καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι μαζί με τους συμμάχους μας, στην ίδια Συμμαχία. Είμαστε χαρούμενοι και πρέπει να είμαστε, διότι εξασφαλίσαμε μόνιμη σταθερότητα στη χώρα μας. Εξασφαλίσαμε ασφάλεια και ειρήνη. Η πρόοδος και η ανάπτυξη είναι πλέον μονόδρομος. Οι γενιές μας και τα παιδιά των γενεών μας θα ζουν καλύτερα στη χώρα και στην περιοχή» ανέφερε ο κ. Ζάεφ, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.


Την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης της χώρας στο ΝΑΤΟ χαιρέτισε και ο Πρόεδρος της πΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος υπενθυμίζει ότι ανέκαθεν τασσόταν ανέκαθεν υπέρ της εκπλήρωσης των στρατηγικών συμφερόντων της χώρας.

«Ωστόσο, ο Πρόεδρος θεωρεί ότι, δυστυχώς, παραμένει ως γεγονός πως της σημερινής υπογραφής του πρωτοκόλλου προηγήθηκε η σύναψη συμφωνίας για την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας Μακεδονίας, η οποία προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στα εθνικά συμφέροντα της χώρας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

(πηγή: protothema.gr-φώτο; Eurokinissi)