Σκληρές απειλές Μ. Πομπέο προς Ιράν: «Έρχονται οι ισχυρότερες κυρώσεις στην ιστορία»

Το Ιράν θα παλέψει πολύ, ώστε να «κρατήσει την οικονομία του ζωντανή», αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες εφαρμόσουν «πρωτοφανή οικονομική πίεση στην Τεχεράνη», δήλωσε, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

 

«Χάρη στους συναδέλφους μας στο Υπουργείο Οικονομικών, οι κυρώσεις επανέρχονται σε πλήρη ισχύ και έρχονται νέες… Αυτές τελικά θα καταλήξουν να είναι οι ισχυρότερες κυρώσεις στην ιστορία», δήλωσε ο Πομπέο.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, προειδοποίησε ότι «η επίθεση των κυρώσεων θα είναι οδυνηρή» και το Ιράν θα πρέπει να παλέψει πολύ για να «κρατήσει την οικονομία του ζωντανή» εάν η Τεχεράνη «δεν αλλάξει την πορεία της από το απαράδεκτο και μη παραγωγικό μονοπάτι που έχει επιλέξει».

Ο Πομπέο έθεσε 12 προϋποθέσεις για μία «νέα συμφωνία» με το Ιράν, το οποίο κάλεσε να αποσύρει τις δυνάμεις του από τη Συρία.

Ο υπουργός Εξωτερικών υποσχέθηκε, επίσης, ότι οι ΗΠΑ «θα εντοπίσουν τους Ιρανούς εργάτες και τους πληρεξουσίους της Χεζμπολάχ που θα δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο και θα τους συντρίψουν. Το Ιράν δεν θα έχει ξανά καρτέλ για να κυριαρχήσει στη Μέση Ανατολή».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu