Shutdown: Θα σπάσουν και αυτό το αρνητικό ρεκόρ οι ΗΠΑ;

Ήδη, καθ' ομολογία Τραμπ, οι μισθοδοσίες στρατιωτικών του ομοσπονδιακού κράτους πληρώνονται από... δωρεές ιδιωτών!

Το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ ενδέχεται να χάσει τους μισθούς του έως τις 15 Νοεμβρίου εάν συνεχιστεί το Shutdwon της κυβέρνησης, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ ​​Μπέσεντ.


«Νομίζω ότι θα μπορέσουμε να τους πληρώσουμε από τον Νοέμβριο, αλλά μέχρι τις 15 Νοεμβρίου τα στρατεύματά μας και τα μέλη των υπηρεσιών που είναι πρόθυμα να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους δεν θα μπορούν να πληρωθούν», δήλωσε ο Μπέσεντ σε αμερικανικό μέσο.

Αναλυτές και ΜΜΕ κάνουν λόγο για μία από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές των τελευταίων ετών στις ΗΠΑ.


Από την πλευρά της, η βουλευτής των ΗΠΑ, Άννα Παουλίνα Λούνα, δήλωσε ότι το κλείσιμο της κυβέρνησης θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.


Το νέο οικονομικό έτος των ΗΠΑ ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου, αλλά το Κογκρέσο δεν κατάφερε να εγκρίνει προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μην μπορεί να πληρώσει εκατομμύρια υπαλλήλους.

Το κλείσιμο της κυβέρνησης στις ΗΠΑ συνεπάγεται την παύση των εργασιών ορισμένων κυβερνητικών υπηρεσιών που χρηματοδοτούνται απευθείας από το Κογκρέσο λόγω έλλειψης προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος, μια κατάσταση που δεν είναι ασυνήθιστη.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το κλείσιμο της κυβέρνησης για να κάνει μαζικές περικοπές προσωπικού και μισθών. Ισχυρίστηκε ότι η θέση των Δημοκρατικών δημιούργησε το αδιέξοδο του προϋπολογισμού και ότι ο Λευκός Οίκος εκμεταλλεύεται την τρέχουσα κατάσταση για να εξαλείψει προγράμματα που δεν αρέσουν στους Ρεπουμπλικάνους.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί