• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Σερβιτόρα καταγγέλλει το εστιατόριο όπου δούλευε επειδή της επέβαλαν να φοράει.. σουτιέν

Σερβιτόρα καταγγέλλει το εστιατόριο όπου δούλευε επειδή της επέβαλαν να φοράει.. σουτιέν

Μία απίστευτη ιστορία από τον Καναδά όπου σερβιτόρα μηνύει το εστιατόριο όπου δούλευε επειδή της ζητήθηκε να φορέσει...σουτιέν.

 

Σε προσφυγή στη δικαιοσύνη για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της προχώρησε μια 25χρονη σερβιτόρα μετά τις παρατηρήσεις που δέχθηκε επειδή δεν ήθελε να φορέσει σουτιέν.

Σύμφωνα με την Κριστίνα Σελ ο μάνατζερ του Osoyoos Golf Club της είπε ότι θα έπρεπε να προσαρμοστεί με το νέο κώδικα ενδυμασίας που καθιστούσε υποχρεωτική τη χρήση στηθόδεσμου. «Ξέρω τι γίνεται στα κλαμπ για γκολφ όταν ρέει το αλκοόλ» φέρεται να της είπε εξηγώντας της ότι ο νέος ενδυματολογικός κώδικάς ήταν για τη δική της προστασία.

Η Σελ σταμάτησε να φοράει σουτιέν πριν από δύο χρόνια γιατί, όπως λέει, τα έβρισκε «άθλια».

Εξηγώντας την προσφυγή της στη δικαιοσύνη είπε ότι το έκανε προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι οι άνδρες δεν είχαν τους ίδιους περιορισμούς με τις γυναίκες στον τρόπο ένδυσής τους.

«Είναι απόφαση με βάση το φύλο και γι’ αυτό αποτελεί θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχω θηλές όπως και οι άνδρες» λέει η ίδια.

Σύμφωνα με το νόμο είναι παράνομο για τους εργοδότες να ξεχωρίζουν τους εργαζόμενους λόγω φυλής, χρώματος, θρησκεύματος, φύλου ή εθνικότητας.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu