Σενάριο…Ουκρανίας θέλουν να ακολουθήσουν με τη Γεωργία! Δείτε πως!

Τι Ε.Ε. τι ΝΑΤΟ!! Ο κίνδυνος είναι μεγάλος για τη Ρωσία...

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς διαβεβαίωσε χθες Παρασκευή τον γεωργιανό πρωθυπουργό Ηρακλή Γκαριμπασβίλι ότι το Βερολίνο θα προσφέρει περαιτέρω υποστήριξη στην προσπάθεια που καταβάλει η Τιφλίδα προκειμένου να εξασφαλίσει την εισδοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ταυτόχρονα αξίωσε η γεωργιανή κυβέρνηση να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, είπε ο γερμανός κυβερνητικής εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ. Κάλεσε να γίνουν προσπάθειες «άμεσα και με τη μεγαλύτερη δυνατή αποφασιστικότητα» για να εκπληρωθούν οι συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τον Ιούνιο του 2022, η ΕΕ παραχώρησε στην Ουκρανία και στη μικρή γειτονική της Μολδαβία καθεστώς χωρών υποψηφίων προς ένταξη, αλλά αποφάσισε η χορήγηση αυτού του καθεστώτος στη Γεωργία να συναρτηθεί με κάποιες προϋποθέσεις.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η καταπολέμηση της πολιτικής πόλωσης, η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, η ίδρυση ανεξάρτητης αρχής κατά της διαφθοράς και η προώθηση της ελευθεροτυπίας.

Ακόμη, οι Βρυξέλλες αξίωσαν να υπάρξει «απολιγαρχοποίηση» — με τον νεολογισμό αυτό απαίτησε να καταβληθεί συστηματική προσπάθεια για να μειωθεί η επιρροή των λεγόμενων ολιγαρχών στην οικονομική και πολιτική ζωή της Γεωργίας.

Τον Οκτώβριο η Κομισιόν θα δημοσιοποιήσει έκθεση που θα αποτελέσει θεμέλιο για τη λήψη περαιτέρω αποφάσεων όσον αφορά την σύσφιγξη των σχέσεων και την προοπτική εισδοχής της χώρας στην ΕΕ.

(απεμπε – φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί