Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς διαβεβαίωσε χθες Παρασκευή τον γεωργιανό πρωθυπουργό Ηρακλή Γκαριμπασβίλι ότι το Βερολίνο θα προσφέρει περαιτέρω υποστήριξη στην προσπάθεια που καταβάλει η Τιφλίδα προκειμένου να εξασφαλίσει την εισδοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ταυτόχρονα αξίωσε η γεωργιανή κυβέρνηση να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, είπε ο γερμανός κυβερνητικής εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ. Κάλεσε να γίνουν προσπάθειες «άμεσα και με τη μεγαλύτερη δυνατή αποφασιστικότητα» για να εκπληρωθούν οι συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τον Ιούνιο του 2022, η ΕΕ παραχώρησε στην Ουκρανία και στη μικρή γειτονική της Μολδαβία καθεστώς χωρών υποψηφίων προς ένταξη, αλλά αποφάσισε η χορήγηση αυτού του καθεστώτος στη Γεωργία να συναρτηθεί με κάποιες προϋποθέσεις.
Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η καταπολέμηση της πολιτικής πόλωσης, η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, η ίδρυση ανεξάρτητης αρχής κατά της διαφθοράς και η προώθηση της ελευθεροτυπίας.
Ακόμη, οι Βρυξέλλες αξίωσαν να υπάρξει «απολιγαρχοποίηση» — με τον νεολογισμό αυτό απαίτησε να καταβληθεί συστηματική προσπάθεια για να μειωθεί η επιρροή των λεγόμενων ολιγαρχών στην οικονομική και πολιτική ζωή της Γεωργίας.
Τον Οκτώβριο η Κομισιόν θα δημοσιοποιήσει έκθεση που θα αποτελέσει θεμέλιο για τη λήψη περαιτέρω αποφάσεων όσον αφορά την σύσφιγξη των σχέσεων και την προοπτική εισδοχής της χώρας στην ΕΕ.
(απεμπε – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Σκότωσέ το με φωτιά»: Αστροναύτης της NASA φωτογράφισε παράξενο “πλάσμα”…Τι ήταν!
- Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα λένε ότι αντιμετωπίζουν ιρανικές επιθέσεις με drones και πυραύλους
- Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο ύψους 115 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη νέων αμυντικών τεχνολογιών αιχμής σε χρόνο ρεκόρ, παρουσίασε η Ε.Ε.
- Ποιο νησί του Αιγαίου βρίσκεται μεταξύ των πιο υποσχόμενων τουριστικών προορισμών της Ευρώπης για τους Γερμανούς
- Αμερικανός παράτησε την δικηγορία στα 41 και έγινε συνταξιούχος στην Πορτογαλία…Πόσα εξοικονόμησε
- Χωρίς την Ρωσία δεν τους βγαίνουν οι αριθμοί – Τι σχολιάζεται σε σχέση με τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου
- Τουρκικό πλοίο δέχθηκε επίθεση από drones κοντά στα στενά του Βοσπόρου
- Η πρόεδρος του Μεξικού επαναβεβαιώνει ότι η χώρα της θα τηρήσει συμφωνία με την Κούβα για την αποστολή γιατρών
- Αναπάντεχα ευρήματα έρευνας για τη μαγειρική στο σπίτι – Ποια επίδραση φάνηκε να έχει στους ηλικιωμένους
- Στον ΟΗΕ, το δουλεμπόριο Αφρικανών ανακηρύσσεται «το πιο βαρύ έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»









