Σεισμοί: Συνελήφθη Τούρκος εργολάβος που διέφυγε στο ψευδοκράτος

Ο εργολάβος και ιδιοκτήτης συγκροτήματος πολυτελών διαμερισμάτων κοντά στα Άδανα, που κατέρρευσε στον σεισμό,

σκοτώνοντας 50 άτομα, ο οποίος είχε συλληφθεί το Σάββατο στα κατεχόμενα, «απελάθηκε» στην Τουρκία, όπου και θα παραπεμφθεί σε δίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του λεγόμενου «υπουργείου εσωτερικών», ο Χασάν Αλπάργκιουν, ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας Αλπάργκιουν, έχτισε το συγκεκριμένο συγκρότημα 14 ορόφων στην περιοχή Γκιουζέλγιαλι της επαρχίας Τσιουκούροβα του Νομού των Αδάνων.

Διαπιστώθηκε ότι ο Αλπάργκιουν διέφυγε στα κατεχόμενα λίγο μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία, κι αφού έπεσε το πολυτελές πολυώροφο συγκρότημα.

Νομικά μέτρα από το ψευδοκράτος

Σε μια άλλη εξέλιξη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ δήλωσε πως το ψευδοκράτος είναι αποφασισμένο για λήψη κάθε είδους νομικού μέτρου για τους αυτούς που έχασαν την ζωή τους στο ξενοδοχείο Isias στο Αντίγιαμαν κατά την διάρκεια του σεισμού.

Με γραπτή του δήλωση ο Ε. Τατάρ είπε ότι το σχετικό αίτημα βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης. «Υποστηρίζεται ότι το ξενοδοχείο Isias στο Αντίγιαμαν καταστράφηκε ως αποτέλεσμα σοβαρής αμέλειας, κατάχρησης ή/και λαθών με αποτέλεσμα 35 «πολίτες» μας έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το ξενοδοχείο. Οι εισαγγελείς στην Τουρκία ξεκίνησαν αυτεπάγγελτα έρευνες».

Πρόσθεσε ότι το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών διαβίβασε το αίτημα του ψευδοκράτους προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, τη Γενική Διεύθυνση Εγκληματικών Υποθέσεων, την Νομαρχία και την Γενική Εισαγγελία του Αντίγιαμαν για την έναρξη δικαστικής έρευνας για την κατάρρευση του ξενοδοχείου Isias και τη λήψη δειγμάτων από το κτίριο, πριν μετακινηθούν τα χαλάσματα.

«Ο πόνος μας είναι μεγάλος. Μας έχουν πνίξει τα χαμένα παιδιά μας. Μοιραζόμαστε τον πόνο της Τουρκίας μας και η Τουρκία τον πόνο μας». Κατέληξε λέγοντας ότι ελπίζει πως «θα αποδοθεί δικαιοσύνη» και ότι θα τιμωρηθούν όσοι διαπιστωθεί ότι διέπραξαν λάθη.

(protothema – φωτο:eurokinissi)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί