• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σε συσπείρωση της Κεντρικής Ευρώπης γύρω από τις χριστιανικές αξίες καλεί ο πρόεδρος της Ουγγαρίας

Σε συσπείρωση της Κεντρικής Ευρώπης γύρω από τις χριστιανικές αξίες καλεί ο πρόεδρος της Ουγγαρίας

Ouggaria
Οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης θα πρέπει να ενωθούν για να διατηρήσουν τις χριστιανικές τους ρίζες,

την ώρα που η δυτική Ευρώπη πειραματίζεται με τη μετανάστευση, την αθεΐα και τις γκέι οικογένειες, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Ο Όρμπαν μιλούσε στα εγκαίνια ενός μνημείου για τη Συνθήκη του Τριανόν, η οποία υπεγράφη μετά το τέλος του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου και άλλαξε τον χάρτη της Ευρώπης.

«Η δυτική Ευρώπη έχει παραιτηθεί (…) από τη χριστιανική Ευρώπη και αντ’ αυτού πειραματίζεται με έναν άθεο κόσμο, γκέι οικογένειες, τη μετανάστευση και ανοικτές κοινωνίες», κατήγγειλε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Ο Όρμπαν σημείωσε ότι το μνημείο – μια ράμπα μήκους 100 μέτρων και 4 μέτρων πλάτος κατά μήκος ενός δρόμου της Βουδαπέστης κοντά στο κοινοβούλιο- αποτελεί έκκληση προς τα ευρωπαϊκά κράτη να ενισχύσουν τη συμμαχία τους και να συσπειρωθούν γύρω από «την πολωνική ναυαρχίδα», όπως την αποκάλεσε.

Στην Πολωνία, τη βασική σύμμαχο της Ουγγαρίας στην κεντρική Ευρώπη, το κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) ακολουθεί μια κοινωνικά συντηρητική πολιτική από το 2015, όταν ανέλαβε την εξουσία, και έχει αναγάγει σε βασικό του σύνθημα την αντίθεσή του στην «ΛΟΑΤΚΙ ιδεολογία».