Σε κατάσταση ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ οι σερβικές Ε.Δ. – Πληροφορίες για μετακινήσεις στρατευμάτων προς Κόσοβο, vid

Στο "κόκκινο" ξανά το θερμόμετρο.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Σερβίας έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού λόγω της κατάστασης στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Μίλος Βούτσεβιτς.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως αρχιστράτηγος, διέταξε τον σερβικό στρατό να είναι έτοιμος, να βρίσκεται σε εγρήγορση», δήλωσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια εκπομπής του σερβικού Happy TV.

Ο Βούτσεβιτς εξήγησε ότι η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια ήταν τεταμένη και οι Κοσοβάροι άρχισαν να εφαρμόζουν την απόφαση για την απαγόρευση των σερβικών πινακίδων κυκλοφορίας. Ο αρχηγός άμυνας σημείωσε ότι κανείς δεν ήθελε να πολεμήσει, αλλά «ο στρατός είναι έτοιμος να εκτελέσει οποιοδήποτε έργο».

Οι αρχές του Κοσόβου αποφάσισαν να επιβάλουν πρόστιμο σε όσους δεν έχουν αλλάξει σερβικές πινακίδες από την 1η Νοεμβρίου 2022. Τα πρόστιμα θα ανέλθουν στα 150 ευρώ και οι πολίτες θα λάβουν οδηγίες να αντικαταστήσουν τις σερβικές πινακίδες με τις πινακίδες κυκλοφορίας του μη αναγνωρισμένου Κοσσυφοπεδίου.

Η μεταβατική περίοδος θα διαρκέσει έως τις 21 Απριλίου 2023, μετά την οποία η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου θα ξεκινήσει την κατάσχεση αυτοκινήτων με σερβικές πινακίδες.

Τις τελευταίες ώρες μάλιστα κυκλοφορεί και ένα ανεπιβεβαίωτο βίντεο που φέρεται να καταγράφει κίνηση σερβικών στρατευμάτων προς το Κοσσυφοπέδιο:

pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί