Στην περιοχή σημειώνονται συνεχείς βροχοπτώσεις, η ένταση των οποίων αναμένεται να αρχίσει να μειώνεται από αύριο το απόγευμα. Νωρίτερα, ο ποταμός Τραμάτσο έσπασε τα φράγματα στη Μοντιλιάνα, έξω από την πόλη Φορλί. Πολλές οικογένειες μεταφέρθηκαν σε ασφαλέστερη περιοχή, σε γυμναστήριο δημοτικού σχολείου. Τα νερά των ποταμών έχουν αποκτήσει ορμή από την οροσειρά των Απενίνων και κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν όλα τα σπίτια του χωριού.
Την Πέμπτη, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις περιοχές των πόλεων Μπολόνια, Φορλί, Ρίμινι και Ραβένα. Από την περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια ζητήθηκε στους κατοίκους να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους με ΙΧ αυτοκίνητα.
Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η Πολιτική Προστασία και στην ευρύτερη περιφέρεια της Νάπολης λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, οι οποίες αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο κατολισθήσεων.
Στη Φότζια της Απουλίας, ένας 59χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του εξαιτίας της κακοκαιρίας. Με όχημα της Πυροσβεστικής προσπαθούσε να βοηθήσει εγκλωβισμένους οδηγούς, όταν παρασύρθηκε από χείμαρρο.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για νέα εθνική πυξίδα έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας
- Ενεργειακές εγκαταστάσεις πλήττονται – Η Ρωσία προειδοποιεί για όλο αυτό που συμβαίνει
- Ρομπότ-δρομέας ξεπέρασε σε ταχύτητα τους περισσότερους ανθρώπους (BINTEO)
- Το 75% των επαγγελματιών του μάρκετινγκ έχει υιοθετήσει το ΑΙ, σύμφωνα με έρευνα
- Σουηδός υπήκοος εκτελέστηκε σήμερα στο Ιράν, δηλώνει η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας
- Το ΥΠΕΝ παραχωρεί στο υπ. Προστασίας του Πολίτη έκταση για τη δημιουργία Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων
- Αναβαθμίστηκαν λειτουργίες στο Πληροφοριακό Σύστημα της Επιθεώρησης Εργασίας, σε εφαρμογή του ν. 5239/2025
- Π. Κουκουλόπουλος: Θα υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις αυτή την αποστολή
- Δυνατές εκρήξεις στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας
- Μουσική εμπειρία από την ΚΟΘ στο Σπήλαιο Πετραλώνων με όργανα από τη νεολιθική εποχή μέχρι σήμερα









