• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα ο πλανήτης: Το εντυπωσιακό δέντρο από σβαρόφσκι που μάγεψε μικρούς και μεγάλους (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα ο πλανήτης: Το εντυπωσιακό δέντρο από σβαρόφσκι που μάγεψε μικρούς και μεγάλους (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπό τον ήχο του πιο δημοφιλούς Χριστουγεννιάτικου τραγουδιού και με την βοήθεια των πρωταγωνιστών της ταινίας «Last Christmas» φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Covent Garden του Λονδίνου. Εμμα Τόμσον, Εμίλια Κλάρκ και ο σκηνοθέτης της ταινίας «Last Christmas» μαζί με πλήθος κόσμου βρέθηκαν στο Κεντρικό Λονδίνο για να υποδεχθούν τα Χριστούγεννα. Η ταινία είναι εμπνευσμένη από τα solo κομμάτια του George Michael και τις επιτυχίες του Wham και αφορά μια γυναίκα (Clarke) που εργάζεται ως ξωτικό σε ένα κατάστημα Χριστουγέννων.

Με ήχους ακορντεόν και μυρωδιές ζεσταμένου κρασιού γέμισε η χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου ένα χρόνο μετά την δολοφονική επίθεση ελεύθερου σκοπευτή που αφαίρεσε την ζωή πέντε πολιτών. Η παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Στρασβούργου είναι η παλαιότερη στη Γαλλία, καθώς ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από τέσσερις αιώνες. Φέτος ωστόσο οι αρχές πραγματοποιούν πιο αυστηρούς ελέγχους και περιπολίες.

Ξύλινα λείψανα που λέγεται ότι προέρχονται από την φάτνη του νεογέννητου Ιησού αναμένεται να επιστραφούν από τη Ρώμη στη Βηθλεέμ για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Όπως μεταδίδει το One Channel, η απόφαση μετά την επίσκεψη του Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς στο Βατικανό και αναμένεται να τοποθετηθούν στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, δίπλα στην εκκλησία της Γεννήσεως .

Η πρώτη εκτυπωμένη Χριστουγεννιάτικη κάρτα του κόσμου παρουσιάζεται στο Μουσείο Charles Dickens στο Λονδίνο, μόλις ένα μήνα πριν λήξει η βασιλική προσθεσμία για την αποστολή Χριστουγεννιάτικων καρτών στη Βρετανία.

Από τις 1.000 κάρτες που τυπώθηκαν αρχικά, 21 έχουν διατηρηθεί. Μια από αυτές δανείστηκε στο μουσείο από έναν έμπορο βιβλίων στο Σαν Φρανσίσκο.

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 10 μέτρων με 3.000 κρύσταλλα Swarovski κοσμεί από την Κυριακή την Κοπεγχάγη. Χρειάστηκαν τρεις διακοσμητές και 10 ημέρες για να κατασκευαστεί το εντυπωσιακό δέντρο αξίας 146.000 δολαρίων και δύο εβδομάδες για να στολιστεί η πλατεία Τίβολι.

Είναι η πρώτη φορά που η πρωτεύουσα της Δανίας στολίζει τέτοιο δέντρο, το οποίο θα παραμείνει στην πλατεία μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου.

(φώτο: Pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •