Γερμανοί ερευνητές εξετάζουν στοιχεία που υποδεικνύουν ότι ομάδα σαμποτέρ χρησιμοποίησε την Πολωνία ως βάση για να καταστρέψει τους αγωγούς Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.
Γερμανοί ερευνητές έχουν αναπαραστήσει πλήρως το ταξίδι δύο εβδομάδων της “Andromeda”, μιας θαλαμηγού 15 μέτρων που υπάρχουν υποψίες ότι εμπλέκεται στο σαμποτάζ στους αγωγούς, οι οποίοι προμηθεύουν ρωσικό αέριο στην Ευρώπη, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Οι ερευνητές εντόπισαν ότι η θαλαμηγός παρέκλινε της πορείας της στα πολωνικά ύδατα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, με βάση δεδομένα από τον εξοπλισμό επικοινωνίας και πλοήγησης του σκάφους, δορυφορικά και κινητά τηλέφωνα, λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και «δείγματα DNA από το σκάφος, που η Γερμανία προσπάθησε να αντιστοιχήσει με τουλάχιστον έναν Ουκρανό στρατιώτη».
Το γραφείο της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας και το γραφείο του πρωθυπουργού της Πολωνίας δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.
(απεμπε – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρεκόρ βροχοπτώσεων «ζωντάνεψε» μια εξαφανισμένη λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου
- Νέα δημοσκόπηση: Διατηρεί σταθερά την διαφορά από το δεύτερο κόμμα η ΝΔ
- ΗΠΑ: Απετράπη βομβιστική επίθεση με προγραμματισμένη αφετηρία την παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Θεσσαλονίκη: Αναμένονται πρωτοβουλίες στην Ε.Ε. για να μην καταρρεύσει η ελληνική παραγωγή ρυζιού
- Αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων αύριο Τρίτη
- Πέθανε στα 73 του ο ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ
- Η Γερουσία στην Γαλλία ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2026
- Υπερταμείο: Διεθνής διαγωνισμός για τη Μαρίνα Καλαμαριάς – Καταληκτική ημερομηνία στις 27 Φεβρουαρίου 2026
- Πάρτι σε όλη την Αθήνα για να γιορτάσουν τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου
- «Μια εξόφθαλμη αλήθεια» που παραδέχονται πλέον οι Ευρωπαίοι ποδηγέτες του Ζελένσκι









