• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σαλβίνι προς Ε.Ε.: «Να σταματήσετε να κοροϊδεύετε τους Ιταλούς»

Σαλβίνι προς Ε.Ε.: «Να σταματήσετε να κοροϊδεύετε τους Ιταλούς»

Μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Μάλτα έστειλε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, τονίζοντας πως η Ιταλία μπορεί να μπλοκάρει ευρωπαϊκούς προϋπολογισμούς μέχρι να σταματήσουν να «κοροϊδεύουν τους Ιταλούς».

 

Η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει «να κοροϊδεύει τους Ιταλούς», υπογράμμισε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, αναφορικά με το μεταναστευτικό, καθώς διαφορετικά η Ρώμη μπορεί να «μπλοκάρει» ευρωπαϊκές δραστηριότητες και προϋπολογισμούς.

«Έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας και θα αποδείξουμε ότι τελικά, μπορούμε επίσης να μπλοκάρουμε, ενδεχομένως, προϋπολογισμούς και ευρωπαϊκές δραστηριότητες εφόσον η Ευρώπη και ορισμένες χώρες συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τους Ιταλούς», τόνισε ο Ματέο Σαλβίνι.

Όπως υποστηρίζουν ΜΜΕ, με τη φράση αυτή ο Ιταλός υπουργός αναφέρεται κυρίως στη Μάλτα και στη στάση που έχει τηρήσει στο μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ που επικαλείται το ΑΠΕ, η Μάλτα ανεφοδίασε πλοιάριο που μετέφερε 13 μετανάστες με τρόφιμα, καύσιμα και σωσίβιες λέμβους, διευκολύνοντάς το να φτάσει το πρωί του Σαββάτου στο νησί της Λαμπεντούζα στην Ιταλία.