• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ρουμανία: Στήριξη από την ΕΤΕπ, ύψους 1,3 δισ. ευρώ, για έργα το 2018

Ρουμανία: Στήριξη από την ΕΤΕπ, ύψους 1,3 δισ. ευρώ, για έργα το 2018

Ποσό 1,311 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη έργων στη Ρουμανία το 2018,

διέθεσε ο όμιλος της ΕΤΕπ (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων), ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

«Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, και το 2018 ο όμιλος ΕΤΕπ έδειξε ότι προσδίδει προστιθέμενη αξία στα διάφορα στάδια του οικονομικού κύκλου, για την υποστήριξη των πολιτικών της ΕΕ και την επανέναρξη της οικονομικής ανάπτυξης για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Έτσι, η ΕΤΕπ χορήγησε νέα δάνεια στη Ρουμανία συνολικού ύψους 981 εκατομμυρίων ευρώ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων χρηματοδότησε, μεταξύ άλλων, εγγυήσεις και δεσμεύσεις μικροχρηματοδότησης, ύψους 329 εκατομμυρίων ευρώ, για την ανάπτυξη σημαντικών έργων σε όλη τη χώρα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τεοντοροβίτσι.

Επισήμανε, επίσης, ότι «η Ρουμανία επιθυμεί να επωφεληθεί περαιτέρω από την ποικιλομορφία των χρηματοδοτικών μέσων και των τρόπων που διαθέτει η Τράπεζα στα κράτη μέλη, με έμφαση σε εκείνους που συμβάλλουν στην αύξηση της απορρόφησης των πόρων της ΕΕ. Το 2019 πρέπει να είναι έτος επενδύσεων και καλούμε τον όμιλο ΕΤΕπ να ενισχύσει την εταιρική μας σχέση, για ουσιαστική και ισορροπημένη οικονομική στήριξη που απευθύνεται τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα».

«Θα ήθελα να εκφράσω την ετοιμότητά μας να διερευνήσουμε, μαζί με την ΕΤΕπ και τα άλλα κράτη μέλη, πιο ισορροπημένους τρόπους διανομής χρηματοοικονομικών πόρων με βάση την ήδη αποδεδειγμένη ικανότητα προσαρμογής, προκειμένου να συμβάλει συνεχώς στις πολιτικές και τους στόχους της ΕΕ», πρόσθεσε.

Η στήριξη του ομίλου ΕΤΕπ το 2018 αντιπροσώπευε περίπου 0,64% του ΑΕΠ της Ρουμανίας, με τη χώρα να κατέχει την 11η θέση μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, όσον αφορά τον όγκο των δραστηριοτήτων του Ομίλου ΕΤΕπ, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Άντριου ΜακΝτάουελ (Andrew McDowell).

«Το 2018 ήταν ένα πολύ επιτυχημένο έτος για τον Όμιλο ΕΤΕπ στη Ρουμανία. Παρέχουμε ισορροπημένη στήριξη ύψους 1,3 δισ. ευρώ στη χώρα, χρηματοδοτώντας τόσο έργα του δημόσιου τομέα όσο και όλο και περισσότερο ιδιωτικές επιχειρήσεις και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Περίπου 9.000 επιχειρήσεις επωφελήθηκαν από τις δραστηριότητές μας, οι οποίες – με τη σειρά τους- υποστήριξαν περίπου 200.000 θέσεις εργασίας», δήλωσε ο κ. ΜακΝτάουελ.

photo:pexels

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.