• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Ρώσος βουλευτής: «Οι Αποκριές οδηγούν τα παιδιά στον Σατανά και την αυτοκτονία και πρέπει να απαγορευθούν στα σχολεία»

Ρώσος βουλευτής: «Οι Αποκριές οδηγούν τα παιδιά στον Σατανά και την αυτοκτονία και πρέπει να απαγορευθούν στα σχολεία»

Ο Ρώσος βουλευτής, Vitaly Milonov, παροτρύνει την υπουργό Παιδείας της Ρωσίας, Olga Vasilyeva, να απαγορεύσει τους εορτασμούς των «Σατανολατρικών παγανιστικών διακοπών», δηλαδή τις Απόκριες, στα ρωσικά σχολεία και να τιμωρεί αυστηρά όσους παραβιάζουν την απαγόρευση.

Στην ομιλία του, ο Milonov είπε, ότι έχουν ληφθεί πολλές καταγγελίες από γονείς, οι οποίοι «ανησυχούν» με τα σχέδια διοργάνωσης εορτασμών για τις Απόκριες, σε σχολεία και κολέγια, όπου φοιτούν τα παιδιά τους.

«Πολλοί μαθητές πείθονται να συμμετάσχουν σε αυτή τη σκοτεινή εορτή. Αναγκάζονται να κάνουν κοστούμια δαιμόνων, να διακοσμήσουν αίθουσες διδασκαλίας με απόκοσμα χαρακτηριστικά και να προετοιμάσουν θεματικά παιχνίδια.»

Ο Αναπληρωτής του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία, δήλωσε ότι οι Απόκριες, ήρθαν στη Ρωσία τις τελευταίες δεκαετίες, μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και δεν αποτελούν μέρος του ρωσικού πολιτισμού και των ρωσικών παραδόσεων.

«Αυτή η εορτή έχει παγανιστικές, αντι-χριστιανικές ρίζες. Είναι γνωστό ότι βασίζεται στη λατρεία σκοτεινών δυνάμεων και του σατανά, καθώς και ότι δοξάζει τη ζοφερή κέλτικη λατρεία του θανάτου. »

Το να εορτάζονται οι Απόκριες στα σχολεία και οποιαδήποτε άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα είναι απαράδεκτο, δεδομένου ότι μπορεί να «παρασύρει τα παιδιά στο μυστικισμό, τον σατανισμό και την αυτοκτονία», δήλωσε ο Milonov.

Ο βουλευτής ζήτησε από τον υπουργό να «λάβει όλα τα δυνατά μέτρα για την απαγόρευση της γιορτής στα σχολεία» στη Ρωσία. Αλλά αν κάποιος παραβιάσει την απαγόρευση, προέτρεψε την υπουργό να εφαρμόσει «τα πιο σκληρά πειθαρχικά μέτρα κατά των υπαλλήλων, που ενδίδουν στη μετάδοση του μυστικισμού και του σατανισμού στα μυαλά των παιδιών μας.»

Οι Απόκριες γιορτάζονται κάθε χρόνο στη Ρωσία στις 31 Οκτωβρίου, την παραμονή της ημέρας των Αγίων Πάντων. Η χριστιανική γιορτή είναι αφιερωμένη στην ανάμνηση των νεκρών, συμπεριλαμβανομένων των Αγίων και των μαρτύρων, προέρχεται από το αρχαίο κελτικό φεστιβάλ της συγκομιδής που ονομάζεται Samhain.

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...