Ρώσος σύμβουλος του Πούτιν: «Οι διαδηλώσεις για τα καύσιμα στην Ε.Ε. είναι μόνο η αρχή»

Στην Ευρώπη της αποανάπτυξης.

Ο ειδικός απεσταλμένος του Κρεμλίνου για επενδύσεις και οικονομική συνεργασία με ξένες χώρες και Διευθύνων Σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Kirill Dmitriev, προειδοποίησε ότι οι διαμαρτυρίες κατά της έλλειψης καυσίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις χώρες της ΕΕ μόνο κλιμακώνονται.

Κι αυτό ως απόρροια των απανωτών κρίσεων που έχουν «χτυπήσει» τα τελευταία χρόνια στην Ε.Ε., με αποκορύφωμα την ενεργειακή κρίση αυτής της Άνοιξης.

«Οι διαμαρτυρίες για τα καύσιμα μόλις ξεκίνησαν στην ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι αποτέλεσμα λανθασμένων ενεργειακών αποφάσεων των γραφειοκρατών ΕΕ/ΗΒ – αποσύνδεσης από τη ρωσική και την πυρηνική ενέργεια», έγραψε στη σελίδα του X, σχολιάζοντας αναφορές για πανεθνικές διαμαρτυρίες για τα καύσιμα στην Ιρλανδία.

«Οι αγρότες θα είναι το πρώτο κύμα, ακολουθούμενοι από τους εργάτες στη βιομηχανία καθώς η αποβιομηχάνιση (σ.σ. στην Ε.Ε.) επιταχύνεται», πρόσθεσε.

Θυμίζουμε πως οι διαδηλωτές στην Ιρλανδία για πέντε ημέρες απέκλειαν με φορτηγά και τρακτέρ το μοναδικό διυλιστήριο πετρελαίου της χώρας, λιμάνια και αυτοκινητόδρομους, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση των τιμών των καυσίμων.

Ως αποτέλεσμα, 600 από τα 1.600 πρατήρια καυσίμων της χώρας αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo αρχείου

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί