Ρώσοι σε Μολδαβία: «Γεμίζετε με δυτικά όπλα και θα βυθιστείτε στην ίδια άβυσσο με την Ουκρανία»

Με το βλέμμα στην Υπερδνειστερία η Μόσχα...

Μήνυμα προς πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις έστειλαν οι Ρώσοι την Παρασκευή μέσω της Μαρίας Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ στάθηκε στο γεγονός πως οι ΗΠΑ φορτώνουν και τη Μολδαβία με κάθε είδους οπλισμό, μέρος του οποίου προφανώς και μεταφέρεται στο Κίεβο.

«Κινδυνεύετε να βυθιστείτε στην ίδια άβυσσο με αυτή του Κιέβου», προειδοποίησε την ηγεσία της Μολδαβίας η Ζαχάροβα.

Θυμίζουμε πως το κρατίδιο που γειτνιάζει με την Ουκρανία έχει τυπικά στα εδάφη του την Υπερδνειστερία, έναν ρωσικό θύλακα με πληθυσμό σχεδόν μισό εκατομμύριο και με τεράστιες αποθήκες σοβιετικού οπλισμού.

Τι αναφέρει η Ζαχάροβα:

«Έχουμε εκφράσει επανειλημμένα σοβαρή ανησυχία για την προκλητική άντληση της Μολδαβίας με δυτικά όπλα. Αναγκαζόμαστε να δώσουμε ξανά προσοχή σε αυτήν την ιστορία σε σχέση με τις συνεχιζόμενες προμήθειες στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κισινάου από τις Ηνωμένες Πολιτείες – μια άλλη τέτοια παρτίδα έφτασε στη χώρα στις αρχές Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στα μέσα ενημέρωσης, μιλάμε για εξοπλισμό για την αποναρκοθέτηση, φορητά όπλα, περιλαμβανομένων τυφεκίων ελεύθερων σκοπευτών και πολυβόλα, διάφορα είδη χειροβομβίδων, καθώς και εξοπλισμός αναγνώρισης.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη το θέμα της τοποθέτησης αμερικανικών αποθηκών όπλων στη Μολδαβία, οι οποίες, σύμφωνα με Μολδαβούς αναλυτές, μπορούν στη συνέχεια να σταλούν για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Όλοι οι λογικοί Μολδαβοί πολιτικοί που νοιάζονται για το μέλλον του κράτους τους κρούουν κυριολεκτικά τον κώδωνα του κινδύνου, ωστόσο, οι μολδαβικές αρχές συνεχίζουν να τραβούν τη χώρα στην άβυσσο, όπου βρίσκεται ήδη η γειτονική Ουκρανία.

Ως προς αυτό, θα ήθελα να προειδοποιήσω το επίσημο Κισινάου για βαθύτερη ανάμειξη στη διαδικασία «υποστήριξης» της Ουκρανίας, η οποία όχι μόνο θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή, αλλά θα μετατρέψει στην πραγματικότητα τη Μολδαβία σε συνεργό στα εγκλήματα πολέμου της το καθεστώς του Κιέβου».

(απεμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί