Ρώσοι σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς: «Θα κουραστείτε από τον πόλεμο»

Θα τους κουράσουν τους λαούς...

Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα κουραστούν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ωστόσο η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να εμπλέκεται άμεσα στη σύγκρουση, εκτίμησε σήμερα το Κρεμλίνο.

Θυμίζουμε πως ο «στάσιμος» πόλεμος στην Ουκρανία έχει αποστρατιωτικοποιήσει σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, καθώς μαίνεται για πάνω από 19 μήνες.

Ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ σχολίαζε την έγκριση νομοσχεδίου από το αμερικανικό Κογκρέσο περί έκτακτης χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους χωρίς να περιλαμβάνει τη βοήθεια προς την Ουκρανία.

΄Οπως είπε ο Πεσκόφ, η Ρωσία προβλέπει ότι η κόπωση από τον πόλεμο στη Δύση θα οδηγήσει σε διχασμό –όπως τον αποκάλεσε– της κοινής γνώμης ως προς την ουκρανική σύγκρουση.

Παράλληλα το Κρεμλίνο αναφερόταν εμμέσως και στην εκλογή μίας φιλορωσικής κυβέρνησης στη Σλοβακία.

Η νέα ηγεσία στην ευρωπαϊκή χώρα, αφουγκραζόμενη την γενικότερη κόπωση των πολιτών από τον πόλεμο στην Ουκρανία, είναι υπέρ του τερματισμού της βοήθειας προς τον Ζελένσκι που κοστίζει πολλά δις ευρώ σε μηνιαία βάση στην Ε.Ε.

Στη Ρωσία επίσης φαίνεται να ελπίζουν σε μία γενικότερη «αντίδραση» των λαών της Δύσης απέναντι στον πόλεμο που έχουν κυρήξει οι κυβερνήσεις τους προς τον Πούτιν αλλά και την οικονομική αυτοχειρία των κρατών τους.

(ΑΠΕΜΠΕ-EPA-Sputnik pool photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί