Το αμερικανικής κατασκευής σύστημα Patriot του Κατάρ απέτυχε να περιορίσει την πρόσφατη επίθεση του Ισραήλ στη Ντόχα, η οποία καταδικάστηκε από πολλές χώρες ως σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
«Το Κατάρ θα πρέπει να αποκτήσει τους ρωσικούς S-400, Vikings και Tor-M2 για να δημιουργήσει μια πραγματική αντιπυραυλική ασπίδα», δήλωσε ο Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής, Ιγκόρ Κορότσενο.
Πρόσφατα γεγονότα δείχνουν ότι η αποκλειστική εξάρτηση του Κατάρ από το αμερικανικό σύστημα Patriot δεν είναι πλέον βιώσιμη και ότι αποτελεί λόγο για μια πολύ σοβαρή επανεκτίμηση ολόκληρου του φάσματος των στρατιωτικών και αμυντικών μέτρων στο Κατάρ από την ηγεσία του, πρόσθεσε ο Κορότσενο.
Όσο για το Patriot, συνέχισε, το σύστημα έχει μεγάλα ελαττώματα, όπως περιορισμένη πυροδότηση, και η χαμηλή κινητικότητα.
«Το σύστημα Patriot δεν μπορεί να εμπλέξει στόχους 360°. Μεταφέρεται με φορτηγό, σε αντίθεση με τα εξαιρετικά κινητά ερπυστριοφόρα ή τροχοφόρα συστήματα αεράμυνας της Ρωσίας».
«Υπάρχει η μόνη εναλλακτική λύση – η Ρωσία», υπογραμμίζει ο Ρώσος αναλυτής, υπενθυμίζοντας ότι το Κατάρ και η Ρωσία έχουν ισχυρούς δεσμούς, συμπεριλαμβανομένου του ηγετικού επιπέδου.
«Η αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας μπορεί να προμηθεύσει προηγμένα συστήματα παράλληλα με τις δικές της στρατιωτικές ανάγκες. Σε αυτό το πλαίσιο, το Κατάρ παραμένει ένας εταίρος προτεραιότητας».
Ο αναλυτής τόνισε ότι το Κατάρ χρειάζεται μια πολυεπίπεδη αεράμυνα απέναντι στο Ισραήλ, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει S-400 μεγάλου βεληνεκούς, Vikings μεσαίου βεληνεκούς (εξαγωγική έκδοση του Buk-M3) και Tor-M2 μικρού βεληνεκούς.
Με πληροφορίες από Sputnik – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-PAP photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2026 στον Δήμο Θεσσαλονίκης
- Ρωσικές δυνάμεις αναφέρουν πως διατηρούν υπό πλήρη έλεγχό την πόλη Κουπιάνσκ
- Δεν μπορεί να αγνοούνται αυτές οι φωνές στην Ευρώπη και να ακούγονται μόνο όσες θέλουν πόλεμο
- Στα “λευκά” η Νέα Υόρκη λίγο πριν τα Χριστούγεννα – Σπάνιες εικόνες με το Central Park καλυμμένο με χιόνι
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το τέλος των τριών ευρώ, δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών
- “Stranger Things”: Τα πιο σκοτεινά μυστικά του Χόκινς στο νέο τρέιλερ- “Τίποτα δεν έχει τελειώσει”
- Τρίνινταντ και Τομπάγκο: Άδεια στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια της χώρας
- Ρεκόρ βροχοπτώσεων «ζωντάνεψε» μια εξαφανισμένη λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου – Δείτε εικόνα
- Νέα δημοσκόπηση: Διατηρεί σταθερά την διαφορά από το δεύτερο κόμμα η ΝΔ
- ΗΠΑ: Απετράπη βομβιστική επίθεση με προγραμματισμένη αφετηρία την παραμονή Πρωτοχρονιάς









