Ρωσικό ΥΠΑΜ: Στόλος πολεμικών μας πλοίων έσωσε Γάλλο πολίτη

Τι ανακοινώνει το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Πολεμικά πλοία του Βόρειου Στόλου, με επικεφαλής τη φρεγάτα Admiral Gorshkov, σώζουν έναν Γάλλο πολίτη από ένα γιοτ που βρίσκεται σε κίνδυνο στον Ατλαντικό Ωκεανό

◽️ «Το τάνκερ Kama, μέρος του αποσπάσματος πολεμικού πλοίου του Βόρειου Στόλου σε αποστολή μεγάλων αποστάσεων στον κεντρικό Ατλαντικό Ωκεανό, έλαβε σήμα έκτακτης ανάγκης από ένα γιοτ που βρίσκεται σε κίνδυνο. Για να βοηθήσει το πλήρωμα, το Kama ξέφυγε από τη διαδρομή του και κατευθύνθηκε προς την περιοχή του δυστυχήματος.

◽️ Μια ομάδα επιβίβασης επιβιβάστηκε στο γιοτ για να πάρει έναν άνδρα με τα προσωπικά του αντικείμενα και τον σκύλο του στο ρωσικό τάνκερ

Ο άνδρας που διασώθηκε είναι ο Lucas Monteux, ένας Γάλλος κάτοικος, ο οποίος έπλεε μόνος του στον Ατλαντικό. Κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, το σύστημα διεύθυνσης του σκάφους δυσλειτουργούσε και άρχισε να ρέει νερό. Μετά από μια ανεπιτυχή προσπάθεια να διορθωθεί το σφάλμα, σηματοδότησε κλήση κινδύνου.

◽️ Στο δεξαμενόπλοιο Kama, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον διασωθέντα ταξιδιώτη. Κατόπιν αιτήματός του θα οδηγηθεί στο πλησιέστερο λιμάνι.

◽️ Ο ναύαρχος Νικολάι Γεβμένοφ, Ανώτατος Διοικητής του Ρωσικού Ναυτικού, ευχαρίστησε το πλήρωμα των πολεμικών πλοίων του Βόρειου Στόλου και το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου Kama για τις επαγγελματικές τους ενέργειες στη βοήθεια ενός γιοτ που βρίσκεται σε κίνδυνο στην ανοιχτή θάλασσα».

scr

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί