• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ρωσικό υπ. Άμυνας: Η συριακή αεράμυνα κατέστρεψε 30 ισραηλινούς πυραύλους

Ρωσικό υπ. Άμυνας: Η συριακή αεράμυνα κατέστρεψε 30 ισραηλινούς πυραύλους

Κατά τις τελευταίες ισραηλινές επιδρομές σε συριακό έδαφος, σκοτώθηκαν τέσσερις Σύροι στρατιώτες, έξι τραυματίστηκαν και προκλήθηκαν ζημιές στο Διεθνές Αεροδρόμιο Δαμασκού.

Εδώ και δυο ημέρες, το Ισραήλ εξαπολύει σειρά επιδρομών σε συριακό έδαφος ισχυριζόμενο ότι πλήττει ιρανικούς στόχους.

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι η συριακή αντιαεροπορική άμυνα έχει καταστρέψει περισσότερους από 30 πυραύλους κρουζ και κατευθυνόμενες βόμβες των ισραηλινών δυνάμεων.

«Στις 21 Ιανουαρίου 2019 από τις 2:11 έως τις 2:59, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Αυτοάμυνας (IDF), διεξήγαγαν τρεις αεροπορικές επιδρομές σε συριακά εδάφη από τα δυτικά, νοτιοδυτικά και τα δυτικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, από την ισραηλινή επιδρομή έχουν χάσει τη ζωή τους τέσσερις Σύροι στρατιώτες, έξι τραυματίστηκαν και προκλήθηκαν ζημιές στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Νωρίτερα με ανακοίνωσή του ο IDF, ισχυρίστηκε ότι η επίθεση του Ισραήλ έγινε κατά ιρανικών στρατιωτικών θέσεων στη Συρία, «συμπεριλαμβανομένων αποθηκών όπλων, κυρίως στην περιοχή του Διεθνούς Αεροδρομίου της Δαμασκού, ιρανικού κέντρου μυστικών υπηρεσιών, ιρανικών εγκαταστάσεων εκπαίδευσης», μετά από πυραυλική επίθεση στα διαφιλονικούμενα υψίπεδα του Γκολάν.

Πηγή του συριακού στρατού, δήλωσε στο Sputnik ότι η συριακή αεράμυνα κατέρριψε σημαντικό αριθμό ισραηλινών πυραύλων.

(Sputniknews – φωτο:eurokinissi)