Ρωσική τεχνολογία χρησιμοποιεί ο Λευκός Οίκος για να επικοινωνεί με Κρεμλίνο

Η ανοιχτή τηλεφωνική σύνδεση μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας, γνωστή και ως «κόκκινο τηλέφωνο», υλοποιήθηκε το 1963 και επιτρέπει την απευθείας επικοινωνία μεταξύ των ηγετών ΗΠΑ και Ρωσίας.

Η εγκατάσταση της ανοιχτής τηλεφωνικής γραμμής μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας στον Λευκό Οίκο κάνει χρήση ρωσικού εξοπλισμού επικοινωνίας, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της ρωσικής τεχνολογικής εταιρείας Rostech, μιλώντας στο Sputnik International.

Ένας εξελιγμένος περιπλέκτης που αναπτύχθηκε από την Avtomatica Concern, η οποία ανήκει στη Rostech, ελέγχθηκε από Αμερικανικούς ειδικούς οι οποίοι συνέστησαν τη χρήση του στην απευθείας τηλεφωνική σύνδεση Ουάσινγκτον — Μόσχας, το λεγόμενο «κόκκινο τηλέφωνο».

«Εξοπλισμός που κατασκευάστηκε στη Ρωσία χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τότε που έχουμε την ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή», δήλωσε ο αξιωματούχος της Rostech.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Avtomatica Concern έχει αναπτύξει και κατασκευάσει δεκάδες περιπλέκτες που χρησιμοποιούνται σε επικοινωνίες ανώτατου επιπέδου.

«Ο εξοπλισμός που κατασκευάζεται από την Avtomatica χρησιμοποιείται σε γραφεία, τραίνα και αεροπλάνα διασφαλίζοντας απροβλημάτιστες επικοινωνίες στους ανώτατους ηγέτες των χωρών για να διευθύνουν τη χώρα», σημείωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Avtomatica Concern είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση στη Ρωσία που ασχολείται με την ασφάλεια των πληροφοριών και την ανάπτυξη προστατευμένων συστημάτων πληροφοριών και τηλεπικοινωνιών καθώς και εξειδικευμένων αυτοματοποιημένων συστημάτων ελέγχου.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...