Η πρεσβεία της Ρωσίας στο Τελ Αβίβ προτρέπει τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη χώρα εν μέσω εντεινόμενων εχθροπραξιών μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δήλωσε ο πρεσβευτής Anatoly Viktorov στα κρατικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα.
«Όλοι οι Ρώσοι πολίτες που βρίσκονται στο Ισραήλ θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση», είπε ο Βικτόροφ στον τηλεοπτικό σταθμό Rossia 24, συμβουλεύοντας τους πολίτες να φύγουν μέσω της Αιγύπτου, όπου έχουν πρόσβαση χωρίς βίζα και μπορούν να πάρουν πτήσεις πίσω στη Ρωσία.
«Η κατάσταση είναι τεταμένη, πρέπει να ομολογήσω. Η απειλή για τη ζωή και την υγεία τόσο των διπλωματών όσο και των Ρώσων πολιτών στο Ισραήλ είναι πραγματική».
Ο Ρώσος πρέσβης είπε ότι εξετάζονται σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που καταστεί αναγκαία μια ευρύτερη εκκένωση.
Το Σαββατοκύριακο, η πρεσβεία της Ρωσίας στην Τεχεράνη ανέστειλε προσωρινά τη δραστηριότητα στο προξενείο της εκεί και απέσυρε μια ομάδα πολιτών της από τη χώρα.
ΦΩΤΟ:Eurokinissi