• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις έσωσαν αγόρι που είχε απαχθεί από ύποπτο παιδόφιλο- Δείτε το βίντεο

Ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις έσωσαν αγόρι που είχε απαχθεί από ύποπτο παιδόφιλο- Δείτε το βίντεο

Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις διέσωσαν ένα επτάχρονο αγόρι που απήχθη πριν από 52 μέρες από έναν άντρα που είναι ύποπτος για παιδοφιλία.

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει τους αξιωματικούς να εισβάλλουν στο χώρο στο χωριό Makarikha, ανατολικά της Μόσχας, από μια ενισχυμένη μεταλλική πόρτα, να απελευθερώσουν το αγόρι και να συλλαμβάνουν τον ύποπτο.

Σύμφωνα με το BBC, η επιχείρηση συντονίστηκε από την Ιντερπόλ, αφού οι αξιωματικοί του πρακτορείου στις ΗΠΑ εντόπισαν έναν χρήστη του λεγόμενου «dark web» με πιθανή σύνδεση με την απαγωγή.

Το παιδί, που δεν έχει κατονομαστεί, δεν δείχνει να είναι τραυματισμένο.

Ο άντρας που συνελήφθη ένας 26χρονος κάτοικος του χωριού Makarikha. Στο βίντεο που κυκλοφόρησε το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, ακούγεται ο ύποπτος να λέει στους αξιωματικούς ότι το αγόρι έπαιζε σε έναν φορητό υπολογιστή στο υπόγειο του σπιτιού. Ο πατέρας του αγοριού είπε αργότερα στο πρακτορείο ειδήσεων Tass ότι το παιδί εξετάστηκε από γιατρούς και πως είναι καλά.

«Είναι υγιής και δεν έχει χάσει βάρος», είπε ο πατέρας. Ψυχολόγοι συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης για να βοηθήσουν το αγόρι και την οικογένεια να ξεπεράσουν την τραυματική εμπειρία. Το αγόρι απήχθη στις 28 Σεπτεμβρίου από ένα κοντινό χωριό την ώρα που κατέβηκε από το σχολικό λεωφορείο και περπατούσε προς το σπίτι.

Σε δήλωσή της, η Ιντερπόλ ανέφερε ότι η αστυνομία σε αρκετές χώρες είχε βοηθήσει στον εντοπισμό του υπόπτου, χρησιμοποιώντας τη βάση δεδομένων με πληροφορίες για υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

«Σήμερα, ένα νεαρό αγόρι επιστρέφει εκεί που ανήκει – στην οικογένειά του – χάρη σε ειδικούς εξειδικευμένους αξιωματικούς και ταχεία δράση από αρχές σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η διεθνής αστυνομική υπηρεσία. «Ενώ είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που αυτή η ιστορία έχει ένα ασφαλές τέλος, πολλά παιδιά είναι ακόμη εκεί έξω και περιμένουν να διασωθούν».

Το σκοτεινό διαδίκτυο (dark web) είναι ένα μέρος του διαδικτύου που δεν είναι ορατό στις μηχανές αναζήτησης και είναι προσβάσιμο μόνο μέσω εξειδικευμένων εργαλείων.

lifo/ photo video screenshot