Ρωσικά σαμποτάζ σε νατοϊκά εδάφη!! Αγριεύει ο πόλεμος στην Ευρώπη

Οι Ρώσοι άρχισαν να πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα τους νατοϊκούς.

«Ρώσοι σαμποτέρ που προσπαθούσαν να διακόψουν τις αποστολές κρίσιμων όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία πυρπόλησαν ένα εργοστάσιο μετάλλων που ανήκε στον κατασκευαστή άμυνας Diehl στο Βερολίνο, δήλωσαν δυτικοί αξιωματούχοι ασφαλείας».

Η φωτιά ξέσπασε στις αρχές Μαΐου και προκάλεσε ζημιές πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Τα παραπάνω μεταδίδουν σήμερα δυτικά ΜΜΕ, κάνοντας ανοικτά λόγο για ρωσικά σαμποτάζ σε νατοϊκό κράτος-μέλος!

Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, έχουν προειδοποιήσει όλο και περισσότερο για απειλές κατασκοπείας και δολιοφθοράς από ξένους αντιπάλους όπως η Ρωσία.

Η φερόμενη εμπρηστική επίθεση στις αρχές Μαΐου θα μπορούσε να είναι το τελευταίο σε μια σειρά τέτοιων περιστατικών, ανέφερε η Wall Street Journal.

Πολλά από αυτά τα συμβάντα μπορεί να μην έχουν γίνει ακόμα γνωστά στο κοινό!

«Η Ρωσία δοκιμάζει τα όρια του Άρθρου 5 για να προκαλέσει αβεβαιότητα», δήλωσε στο POLITICO ο Roderich Kiesewetter, πολιτικός από τους Χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίας.

Τα δυτικά πρακτορεία, επικαλούμενα Γερμανούς αξιωματούχους, τονίζουν πως πίσω από τα φερόμενα ως «ρωσικά χτυπήματα» μέσα στη Γερμανία εκτελούνται από επαγγελματίες σαμποτέρ.

Στοχεύουν ως επί το πλείστον υποδομές και εγκαταστάσεις που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Thomas Hör, Διευθύνων Σύμβουλος της Diehl Metal Applications, είπε στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RBB του Βερολίνου την περασμένη εβδομάδα ότι μια ασφαλιστική εταιρεία πυρκαγιάς είχε καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα.

Θυμίζουμε πως εξίσου ύποπτες ήταν οι εκρήξεις σε Πολωνία και Τσεχία τις περασμένες εβδομάδες.

Η πρώτη αφορούσε εργοστάσιο παρασκευής πυραύλων στην ανατολική Πολωνία και η δεύτερη σε κέντρο εκπαίδευσης του τσεχικού στρατού το οποίο χρησιμεύει από το 2022 στην εκπαίδευση Ουκρανών ενόπλων.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί