Ρωσία σε Δύση: “Θα οδηγηθείτε στην ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ αν βάλετε πλαφόν στο φυσικό αέριο”

Μάλλον αυτό θέλουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα τη Δύση πως τα σχέδια να προσπαθήσει να επιβάλει ανώτατο όριο στην τιμή των εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου και αερίου ως απάντηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία θα αποτύχουν και θα οδηγήσουν τελικά στην αστάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους.

Λίγο πριν η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοινώσει ένα πλαφόν στην τιμή του ρωσικού αερίου προχθές, Τετάρτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απείλησε να διακόψει τον εφοδιασμό, αν επιβληθούν τέτοια όρια, προειδοποιώντας τη Δύση πως θα παγώσει σαν ‘την ουρά του λύκου’ σε ένα ρωσικό παραμύθι.

Η Ομάδα των Επτά μεγάλων βιομηχανικών χωρών θέλει να επιβάλει πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου, που μένει ακόμη να οριστεί.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πως οι Δυτικοί δεν κατάλαβαν ότι τέτοια μέτρα θα επηρεάσουν τελικά τις ίδιες τις χώρες τους.

“Η Δύση στο σύνολό της δεν καταλαβαίνει: η επιβολή ενός πλαφόν στις τιμές των ρωσικών ενεργειακών πόρων θα οδηγήσει σε ένα ολισθηρό έδαφος κάτω από τα ίδια της τα πόδια”, είπε η Ζαχάροβα.

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, της ρωσικής κάτω βουλής, δήλωσε σήμερα πως τα σχέδια της Δύσης θα αποτύχουν και πως οι τιμές θα εκτοξευθούν πολύ πέρα από το τεχνητά επιχειρούμενο ανώτατο όριο τιμής.

“Αυτό που κρατικοί αξιωματούχοι της G7 αποκαλούν ‘οροφή’ τιμής θα γίνει ‘πάτωμα’ τιμής”, έγραψε ο Βιτσισλάβ Βολόντιν, πρόεδρος της Δούμας, στο κανάλι του στην εφαρμογή Telegram.

“Η παγκόσμια αγορά δεν περιορίζεται σε επτά χώρες”, είπε.

Οι προσπάθειες της Δύσης να τιμωρήσει τον μεγαλύτερο στον κόσμο παραγωγό φυσικών πόρων, από το πετρέλαιο και το αέριο μέχρι τον χρυσό, τα μέταλλα, τον άνθρακα και την ξυλεία, δεν είναι κάτι εύκολο, ιδιαίτερα όταν η Κίνα, η Ινδία και άλλοι καταναλωτές εξακολουθούν να τους αγοράζουν.

(φωτο:pixabay)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί