Η Μόσχα κατηγόρησε τα δυτικά κράτη πως αποτρέπουν τη διεξαγωγή ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία διότι ο σκοπός τους είναι να τραβήξει ο πόλεμος σε μάκρος.
«Τώρα είναι η στιγμή που οι δυτικές κυβερνήσεις στοιχηματίζουν τα πάντα στη συνέχιση του πολέμου», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, στη ρωσική κρατική τηλεόραση. Υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, τόνισε, η Δύση δεν επιτρέπει στους Ουκρανούς ούτε «να σκεφτούν την ειρήνη», ούτε «να μιλήσουν για αυτή», ούτε «να συζητήσουν» με τη ρωσική πλευρά.
Αναφερόταν σε δηλώσεις δυτικών πολιτικών, που ανέφεραν πως δεν θέλουν να ασκήσουν καμία πίεση στην ουκρανική κυβέρνηση όσον αφορά τις ειρηνευτικές συνομιλίες.
Μολαταύτα η στιγμή να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις θα έρθει, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.
Ο κ. Πεσκόφ διεμήνυσε ξανά πως για να αποκατασταθεί η ειρήνη, το Κίεβο θα χρειαστεί να αποδεχθεί τις αξιώσεις της Μόσχας — οι οποίες, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνουν την αναγνώριση της προσάρτησης της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία, από το 2014, και επίσης την αναγνώριση της απόσχισης των περιφερειών Ντανιέτσκ και Λουγκάνσκ.
Η ουκρανική κυβέρνηση απορρίπτει τις απαιτήσεις αυτές.
(απεμπε – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυβερνητικά στελέχη για τις σημερινές αναφορές του Κώστα Καραμανλή
- Παρέμβαση Καραμανλή: Τι δήλωσε για θεσμούς και Δικαιοσύνη
- Γλυφάδα: Το διαδραστικό σιντριβάνι στην Τερψιθέα εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους – Δείτε εικόνες
- Ό,τι έκαναν στην Ελλάδα τα «λούζονται» και άλλοι! Σε κρίσιμο σημείο η Γαλλία και όχι μόνο
- Η άσκηση Green Bridge 2025 πραγματοποιήθηκε στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας και της Ελλάδας
- N. Κακλαμάνης στην εκδήλωση προς τιμήν της Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη: «Σύμβολο ισότητας, έφερε ηχηρή επανάσταση…»
- Απάτη “μαμούθ” σε βάρος του ΕΦΚΑ μέσω εταιρειών ρούχων: Πάνω από 2 εκατ. ευρώ η ζημιά – 6 συλλήψεις, vid
- Σε διακοπές ρεύματος στην Ουκρανία αναγκάζεται το Κίεβο
- Άναυδη οικογένεια στο Τέξας! Έπεσε στο αγρόκτημά τους τεράστιος εξοπλισμός της NASA, vid
- ΝΑΤΟ: Το Βίλνιους ξεπερνά το όριο του 5% του ΑΕΠ για την άμυνα – Πού οδηγούνται τα κράτη του Βορρά;