Ρωσία: Όλο και πιο κοντά στην νομοθέτησή τους είναι οι συνταγματικές αλλαγές του Πούτιν

Οι συνταγματικές τροπολογίες, τις οποίες πρότεινε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά το διάγγελμά του ενώπιον του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας,

θα τεθούν σε ευρεία δημόσια διαβούλευση αφού υπάρξει εκτεταμένη ενημερωτική εκστρατεία, πριν εγκριθούν, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, ερωτηθείς για τους λόγους της βιασύνης που παρατηρείται σε σχέση με την προώθηση των συνταγματικών αλλαγών στο κοινοβούλιο, απάντησε λέγοντας ότι οι όποιες πρωτοβουλίες του Ρώσου προέδρου, όπως και αυτές που αφορούν στις συνταγματικές τροπολογίες, «συζητούνται και υλοποιούνται με απόλυτη προτεραιότητα». «Αυτή είναι η πραγματικότητα στην οποία ζούμε και είναι μια απολύτως κατανοητή και σαφής πραγματικότητα», προσέθεσε ο Πεσκόφ.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα που απαιτείται για να ολοκληρωθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες, που σχετίζονται την τελική έγκριση των συνταγματικών τροπολογιών, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι «προς το παρόν δεν θέτουμε κάποιες ακριβείς ημερομηνίες, αλλά είναι προφανές ότι τίποτα δεν θα μπει στις καλένδες».

Ο Ρώσος πρόεδρος στο διάγγελμα του ενώπιον του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας στις 15 Ιανουαρίου πρότεινε συνταγματικές τροπολογίες σύμφωνα με τις οποίες η Κρατική Δούμα θα εγκρίνει τον πρωθυπουργό, τους αντιπροέδρους της κυβέρνησης και τους υπουργούς της.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε επίσης οι αρχηγοί των σωμάτων ασφαλείας να διορίζονται έπειτα από διαβουλεύσεις με το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) όπως και τη συνταγματική κατοχύρωση της υπεροχής του ρωσικού Συντάγματος έναντι των διεθνών συμφωνιών, όπως και την συνταγματική κατοχύρωση διαφόρων κοινωνικών παροχών.

Χθες ο Ρώσος πρόεδρος κατέθεσε στην Κρατική Δούμα το σχετικό νομοσχέδιο με τις συνταγματικές τροπολογίες.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί