Ρωσία: Οι στόχοι μας μπορούν προς το παρόν να επιτευχθούν μόνο με την στρατιωτική ισχύ

Η θέση του Κίεβου σημαίνει ότι οι στόχοι της Ρωσίας στην Ουκρανία μπορούν να επιτευχθούν μόνο με την στρατιωτική ισχύ,

μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Πρέπει να επιτύχουμε τους στόχους μας. Αυτή τη στιγμή αυτό είναι πιθανό μόνο με στρατιωτικά μέσα εξαιτίας της παρούσας θέσης του καθεστώτος του Κιέβου”, σχολίασε ο Πεσκόφ.

Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για την κατάρρευση των συνομιλιών σχετικά με το ενδεχόμενο εκεχειρίας, ενώ ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι από την πλευρά του έχει ξεκαθαρίσει ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο ειρηνευτικής συμφωνίας αφού τα ρωσικά στρατεύματα έχουν προηγουμένως αποχωρήσει από το ουκρανικό έδαφος.

Εξάλλου, ερωτηθείς ο Πεσκόφ σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης να επιδιώκει σύντομα την έκδοση των πρώτων ενταλμάτων σύλληψης εις βάρος Ρώσων που συνδέονται με την εισβολή στην Ουκρανία, απάντησε ότι η Μόσχα δεν αναγνωρίζει την δικαιοδοσία του.

“Δεν αναγνωρίζουμε αυτό το δικαστήριο, δεν αναγνωρίζουμε την δικαιοδοσία του”, είπε ο Πεσκόφ.

Ο εισαγγελέας του ΔΠΔ αναμένεται να ζητήσει την έγκριση δικαστή για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εις βάρος πολλών Ρώσων σχετικά με την απαγωγή παιδιών από την Ουκρανία και τη μεταφορά τους στη Ρωσία καθώς και για τη στοχοθέτηση πολιτικών υποδομών, όπως δήλωσε χθες, Δευτέρα, στο Reuters μια πηγή που γνωρίζει το ζήτημα.

(απεμπε – ΦΩΤΟ:pixabay)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί