Ο 46χρονος Πιτσούγκιν εντοπίστηκε την περασμένη Δευτέρα από ένα αλιευτικό σκάφος με την ονομασία «Άγγελος» στα νερά της Οχοτσκικής Θάλασσας στη ρωσική Άπω Ανατολή, κοντά στη χερσόνησο της Καμτσάτκα, αφού πέρασε περισσότερο από δύο μήνες σε μια λαστιχένια λέμβο.
Μαζί του βρέθηκαν νεκροί οι δύο συνεπιβαίνοντες στη λέμβο: ο αδερφός του και ο 15χρονος ανιψιός του. Τα άψυχα σώματά τους βρέθηκαν πάνω στη λέμβο.
Νοσηλευόμενος στο Μαγκαντάν, ο Πιτσούγκιν μπόρεσε να μιλήσει για λίγο σήμερα σε δημοσιογράφους από το δωμάτιο του νοσοκομείου.
Χλωμός, αλλά χαμογελαστός, αφηγήθηκε με αδύναμη φωνή ορισμένες λεπτομέρειες από τις μέρες που πέρασε πάνω στη λέμβο.
«Χωρίς τη βοήθεια του Θεού, πώς θα μπορούσε να γίνει;» είπε ο Πιτσούγκιν σε βίντεο που μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση.
«Μάζευα το νερό της βροχής» για να επιβιώσω, εξήγησε, μιλώντας για τον υπνόσακό του από τρίχες καμήλας που τον κρατούσε ζεστό.
«Ήταν μούσκεμα (…), αλλά μπορούσα να σκεπαστώ, να κινούμαι λίγο και να ζεσταίνομαι κάπως», είπε, ισχυριζόμενος ότι «δεν είχε άλλη επιλογή» από το να παραμείνει ζωντανός: «Έχω τη μητέρα μου στο σπίτι, την κόρη μου…»
Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της περιφέρειας Μαγκαντάν, Τατιάνα Σαβτσένκο, δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας του επιζώντος είναι «ικανοποιητική» και τόνισε σε μέσα ενημέρωσης ότι οι τοπικές αρχές θα πληρώσουν για την επιστροφή του Πιτσουγκίν στο σπίτι του.
Ο Πιτσούγκιν εργαζόταν ως οδηγός στο νησί Σαχαλίνη και κάλεσε τον αδελφό και τον ανιψιό του να τον επισκεφτούν, σύμφωνα με την Komsomolskaya Pravda, που επικαλέστηκε μέλη της οικογένειας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι τρεις άνδρες είχαν προγραμματίσει εξόρμηση για να παρατηρήσουν φάλαινες.
Στις 9 Αυγούστου 2024, οι δύο άνδρες και ο 15χρονος έφηβος αναχώρησαν με μια λέμβο Baïkat 470 τύπου καταμαράν από ένα ακρωτήρι της περιφέρειας Χαμπαρόφσκ στο νησί Σαχαλίν. Η λέμβος -μήκους 4,7 μέτρων και πλάτους 2,2 μέτρων- παράδερνε στα νερά και μόλις προχθές, 14 Οκτωβρίου, το σκάφος βρέθηκε στα νερά της Οχοτσκικής Θάλασσας περίπου 1.000 χλμ. από την αφετηρία τους.
Ξεκίνησε μια έρευνα για παραβίαση των κανόνων θαλάσσιων μεταφορών που οδήγησαν στον θάνατο από αμέλεια δύο ατόμων.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ετοιμάζουν τους Βρετανούς πολίτες για πόλεμο με τη Ρωσία: «Πρέπει περισσότεροι να είναι έτοιμοι»
- Έχει «πάει περίπατο» η διπλωματία – Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
- Το πρώτο μωρό που γεννήθηκε μετά από 30 χρόνια έφερε την ελπίδα σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας
- Εκτροχιάστηκε επιβατική αμαξοστοιχία που μετέφερε 241 επιβάτες στο νότιο Μεξικό
- Κόπα Άφρικα: Τερματοφύλακας κατέρρευσε την ώρα του αγώνα
- Ο Νικ Κύργιος νίκησε την Σαμπαλένκα στην “Μάχη των Φύλων”, vid
- Συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι: «Θα υπάρξει συμφωνία αλλιώς θα σκοτωθούν επιπλέον εκατομμύρια άνθρωποι»
- Απίθανο βίντεο: Δύο Ρώσοι άναψαν πυροτεχνήματα…μέσα σε ασανσέρ!
- Φωτιά τώρα σε διαμέρισμα στην Τούμπα Θεσσαλονίκης – ΒΙΝΤΕΟ
- Κρεμλίνο: Πούτιν και Τραμπ πιστεύουν ότι η Ουκρανία πρέπει να λάβει απόφαση για το Ντονμπάς









