Ρωσία: Μπορούμε να ολοκληρώσουμε τον Nord Stream 2

Το πρότζεκτ του Nord Stream 2 βρέθηκε στο στόχαστρο των αμερικανικών κυρώσεων, οι οποίες επικρίθηκαν τόσο από τη Μόσχα, όσο και από μέρους της ΕΕ, αλλά και της Γερμανίας.

Ρωσικές επιχειρήσεις έχουν την ικανότητα να ολοκληρώσουν τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Δεν θα σας δώσω λεπτομέρειες. Αλλά πραγματικά, υπάρχουν διάφορες ικανότητες που μάς επιτρέπουν να ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις εργασίες στο κοντινό μέλλον», είπε ο ίδιος.


Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι τίθενται σε ισχύ οι κυρώσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο των ΗΠΑ για την εθνική άμυνα (γνωστό ως NDAA), ζητώντας τον άμεσο τερματισμό των εργασιών για τα πρότζεκτ του Nord Stream 2 και του TurkStream.

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ πυροδότησαν σωρεία αντιδράσεων, τόσο από μέρους της Μόσχας, όσο και των Βρυξελλών και του Βερολίνου.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στις κυρώσεις των ΗΠΑ, προανήγγειλε απάντηση.

«Θα απαντήσουμε στις κυρώσεις, αλλά με τρόπο που δεν θα βλάπτουμε τον εαυτό μας. Αλλά σίγουρα θα απαντήσουμε. Και ασφαλώς, θα τις λάβουμε υπ’όψιν όσον αφορά στην οικοδόμηση των σχέσεών μας», τόνισε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

«Ένα κράτος με εθνικό χρέος 22 τρισ. δολαρίων, απαγορεύει σε αξιόπιστες χώρες να αναπτύξουν τις οικονομίες τους. Η αμερικανική ιδεολογία δεν άντεξε τον παγκόσμιο ανταγωνισμό, κάτι το οποίο το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει τακτικά εκδίδοντας νέα “εντάλματα οικονομικής σύλληψης”», ήταν εν τω μεταξύ το σχόλιο της εκπρόσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)