Ρωσία κατά ΗΠΑ με αφομή τον θάνατο του Ιρανού προέδρου: «Σκόπιμη πρόκληση βλάβης»!!

Δριμύ ρωσικό «κατηγορώ», την ώρα που φουντώνουν οι φήμες περί «δολοφονικής ενέργειας» και όχι ατυχήματος κατά του Ιρανού προέδρου.

Ένας μικρός χαμός έχει προκληθεί γύρω από την ύποπτη συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο, τον ΥΠΕΞ του Ιράν και άλλους υψηλόβαθμους Ιρανούς αξιωματούχους.

Επίσημα κανείς δεν έχει προσδιορίσει ακόμα την αιτία. Όλα τα ΜΜΕ του εξωτερικού ασχολούνται απλά με την πυκνή ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή της συντριβής.

Όπως διαβάσατε νωρίτερα, ρωσικά ΜΜΕ ήδη βλέπουν «πολλές περίεργες συμπτώσεις» γύρω από το συμβάν αυτό, που έρχεται να προστεθεί στην απόπειρα δολοφονίας κατά του «φιλορώσου» Σλοβάκου πρωθυπουργού, Robert Fico.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σχολιάζοντας τη συντριβή ελικοπτέρου που στοίχισε τη ζωή στον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί, δήλωσε σήμερα ότι σκόπιμα οι ΗΠΑ επιδείνωσαν την ασφάλεια της αεροπλοΐας μέσω των κυρώσεών τους.

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι εικόνες από το σημείο της συντριβής έδειξαν το αμερικανικής κατασκευής ελικόπτερο Bell 212, στο οποίο επέβαινε ο Ραϊσί, κατέπεσε σε κορυφή βουνού.

Το Ιράν ήταν βασικός αγοραστής ελικοπτέρων Bell κατά τη διακυβέρνηση του Σάχη πριν από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979, αν και η ακριβής προέλευση του αεροσκάφους που συνετρίβη δεν είναι σαφής. Δεκάδες κυρώσεις δυσκολεύουν το Ιράν να αποκτήσει εξαρτήματα ή να αναβαθμίσει τα αεροσκάφη του.

«Οι Αμερικανοί το αποκηρύττουν αυτό, αλλά η αλήθεια είναι πως άλλες χώρες, σε βάρος των οποίων οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν κυρώσεις, δεν λαμβάνουν ανταλλακτικά για αμερικανικό εξοπλισμό, μεταξύ άλλων και για την αεροπορία», δήλωσε ο Λαβρόφ, αναφερόμενος στο δυστύχημα.

«Μιλάμε για τη σκόπιμη πρόκληση βλάβης σε απλούς πολίτες που χρησιμοποιούν αυτά τα μεταφορικά μέσα, και όταν δεν δίδονται ανταλλακτικά, αυτό συνδέεται άμεσα με υποβάθμιση στο επίπεδο της ασφάλειας».

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί