Ρωσία: Κάναμε πρόοδο ως προς την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει σημαντική πρόοδο προς την "αποστρατιωτικοποίηση" της Ουκρανίας,

έναν από τους στόχους που είχε διακηρύξει ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν όταν εξαπέλυσε τον πόλεμό του εναντίον της Ουκρανίας πριν από δέκα μήνες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έδωσε την αποτίμηση της στρατιωτικής προόδου της Ρωσίας όταν ρωτήθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για σχόλια του Πούτιν, ο οποίος δήλωσε χθες, Πέμπτη, πως οι αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας είναι κοντά στο μηδέν.

“Μπορεί να ειπωθεί πως υπάρχει σημαντική πρόοδος προς την αποστρατιωτικοποίηση”, απάντησε ο Πεσκόφ.

Οι αμυντικές δυνατότητες της ίδιας της Ουκρανίας –το στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμά της– έχουν πληγεί σοβαρά από τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα.

Όμως η Δύση έχει στείλει όπλα αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε αυτή την εβδομάδα να της δώσει το αμερικανικό αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων Patriot και δεσμεύθηκε να συνεχίσει την υποστήριξή του.

Ο Πούτιν χαρακτήρισε το σύστημα Patriot “αρκετά παλιό” και είπε πως η Ρωσία θα προσαρμοστεί σε αυτό.

Ο Πούτιν δήλωσε χθες ότι θέλει να τελειώσει τον πόλεμο το ταχύτερο δυνατό και ότι αυτό θα πρέπει να επέλθει με διπλωματικά μέσα.

Με τη σειρά του ο Πεσκόφ είπε πως η Ρωσία δεν έχει γνώση ενός ουκρανικού ειρηνευτικού σχεδίου το οποίο, σύμφωνα με την Wall Street Journal, ετοιμάζει το Κίεβο για να το προτείνει τον Φεβρουάριο.

(ΑΠΕΜΠΕ – scr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί