δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο αναμένεται να υποδεχθεί σήμερα τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντηση κρυφής στο Μινσκ για την 25η επέτειο του Ενωσιακού Κράτους, μιας συμμαχίας ανοικτών συνόρων μεταξύ των δύο πρώην σοβιετικών δημοκρατιών και γειτόνων.
“Είναι μια απολύτως αμοιβαία πρωτοβουλία”, δήλωσε ο Πεσκόφ, σύμφωνα πάντα με το RIA, αναφερόμενος στη συνθήκη.
“Η ίδια η λογική της εξέλιξης των γεγονότων υπαγορεύει την ανάγκη για ένα τέτοιο έγγραφο”.
Ο Πούτιν ενέκρινε αλλαγές τον περασμένο μήνα μειώνοντας το όριο για ένα πυρηνικό πλήγμα στη Ρωσία και επέκτεινε την πυρηνική ομπρέλα της Μόσχας ώστε να καλύψει τη Λευκορωσία, έναν σύμμαχο-κλειδί.
Τα πυρηνικά όπλα αποσύρθηκαν από τη Λευκορωσία μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, όμως ο Πούτιν ανακοίνωσε πέρυσι πως η Ρωσία θα εγκαθιστούσε τακτικούς πυρηνικούς πυραύλους εκεί ως μέσο αποτροπής της Δύσης.
Ο Λουκασένκο, που είναι στην εξουσία στη Λευκορωσία από το 1994, δήλωσε τον Οκτώβριο πως οποιαδήποτε χρήση ρωσικών πυρηνικών όπλων που είναι τώρα αναπτυγμένα στη Λευκορωσία θα χρειαστεί την προσωπική συγκατάθεσή του.
Η Μόσχα και το Μινσκ πραγματοποιούν τακτικά κοινά στρατιωτικά γυμνάσια και ένας υπό ρωσική ηγεσία, μετασοβιετικός στρατιωτικός συνασπισμός αναμένεται να διεξαγάγει ασκήσεις στη Λευκορωσία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-Sputnik pool photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη-Fly Over: Εντυπωσιακές εικόνες από την κατεδάφιση γέφυρας, vid
- Θ. Κοντογεώργης για αγρότες: Η κυβέρνηση έκανε τα βήματα που μπορούσε – Τι είπε για τη συμφωνία Mercosur
- Ψηφίστηκε το καλύτερο γκολ από φάουλ στην ιστορία του Champions League! Απίστευτος Ρονάλντο, vid
- Σήμερα ανοίγουν τα τελωνεία Νίκης και Εξοχής – Στις 13:00 η σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής στη Νίκαια
- Ο Νετανιάχου ελπίζει να μειώσει σταδιακά την εξάρτηση του Ισραήλ από τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ
- «Somedays»: Μια απροσδόκητη σχέση ζωής με τους Μπίλι Μπομπ Θόρντον και Αριάνα Γκρίνμπλατ
- Νέο άλμπουμ τον Φεβρουάριο και περιοδεία σε Αμερική και Ευρώπη από τον Απρίλιο για τον Μπρούνο Μαρς
- Η «Τραβιάτα» πάει στο… νηπιαγωγείο – Ένα ταξίδι στον κόσμο της όπερας για παιδιά 4 έως 6 ετών
- Με 56 νέους επαγγελματίες εμπλουτίστηκε το Μητρώο Ορκωτών Πραγματογνωμόνων στο Επιμελητήριο Ηρακλείου
- Υπέρ της Ουκρανίας η Ελλάδα στη συνεδρίαση του Σ.Α. ΟΗΕ για τα πλήγματα με Oreshnik









