Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι το σχέδιο του ΝΑΤΟ για τεράστια αύξηση των αεροπορικών και αντιπυραυλικών αμυντικών ικανοτήτων του είναι επιθετικό και θα αποβεί εις βάρος των Ευρωπαίων φορολογουμένων που καλούνται να πληρώσουν για την εξουδετέρωση μιας απειλής που δεν υπάρχει.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, ο οποίος πιέζει τα κράτη μέλη να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες στο 3,5% του ΑΕΠ τους και να δεσμεύσουν περαιτέρω 1,5% για δαπάνες που συνδέονται ευρύτερα με την ασφάλεια, αναμένεται να ζητήσει σήμερα στη διάρκεια ομιλίας του από το Λονδίνο την αύξηση κατά 400% των αεροπορικών και αντιπυραυλικών ικανοτήτων της Συμμαχίας.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αναμενόμενες δηλώσεις του Ρούτε, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους:
“(Το ΝΑΤΟ) δεν είναι ένα εργαλείο για να διατηρηθεί η σταθερότητα και η ασφάλεια στην ήπειρο. Είναι ένα εργαλείο που δημιουργήθηκε για αντιπαράθεση και μέχρι τώρα απέκρυπτε τον πραγματικό χαρακτήρα του. Τώρα δείχνει τον πραγματικό χαρακτήρα του”.
Ο Πεσκόφ είπε πως εκείνοι που θα υποφέρουν είναι οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι.
“Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα ξοδέψουν τα χρήματά τους για να εξουδετερώσουν μια απειλή που λένε πως έρχεται από τη δική μας χώρα, αλλά δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από μια εφήμερη απειλή“, είπε ο Πεσκόφ.
Αξίζει να σημειωθεί πως κανείς μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει -και αυτό είναι παρανοϊκό- πόσα δισεκατομμύρια ακριβώς έχουν ξοδέψει τα καταχρεωμένα ευρωπαϊκά κράτη στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.
Πρόκειται για ποσά που βεβαίως δεν… έρχονται «ουρανοκατέβατα», αλλά πληρώνουν ξανά και ξανά οι πολίτες της Δύσης είτε μέσω φόρων είτε μέσω της εκτόξευσης του κόστους ζωής σε όλους τους τομείς (βλ. ενέργεια).
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo