Ρωσία-Εκλογές: Αποκλείστηκε υποψήφιος – Βρέθηκαν ονόματα…νεκρών στον κατάλογό του

Ο αποκλεισμένος από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή προεδρικός υποψήφιος Μπορίς Ναντιέζντιν δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις διαδικασίες προσφυγής κατά του αποκλεισμού του από τις εκλογές που θα διεξαχθούν αυτόν τον μήνα, μετά την απόρριψη της τελευταίας έφεσής του από το Ανώτερο Δικαστήριο σήμερα.

Ο Ναντιέζντιν είχε προσπαθήσει να είναι υποψήφιος απέναντι στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν προβάλλοντας την εναντίωσή του στον πόλεμο αλλά αποκλείστηκε καθώς η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή έκρινε ότι υπήρχαν παρατυπίες, περιλαμβανομένων ονομάτων νεκρών, στον κατάλογο των υποστηρικτών της υποψηφιότητάς του τον οποίο παρουσίασε.

Είπε σήμερα πως σχεδιάζει να υποβάλει νέα ένσταση στο προεδρείο του Ανώτατου Δικαστηρίου και στη συνέχεια στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

“Δεν πρόκειται να σταματήσω, θα αγωνιστώ μέχρι τέλους”, είπε.

Ο Ναντιέζντιν παραδέχθηκε πριν από εβδομάδες ότι έχει “μηδενικές” πιθανότητες να δει το όνομά του στα ψηφοδέλτια για τις εκλογές που θα διεξαχθούν από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου, αλλά έχει εκμεταλλευθεί την παρατεταμένη διαδικασία έφεσης προκειμένου να παρουσιάσει τον εαυτό του ως έναν μαχητή αποφασισμένο να έχει ρόλο στη ρωσική πολιτική στο μέλλον.

Πριν από την απόρριψη της υποψηφιότητάς του, είχε διεξαγάγει μια αποτελεσματική εκστρατεία και είχε προσελκύσει την προσοχή επικρίνοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον οποίο αποκάλεσε “μοιραίο λάθος” του Πούτιν.

Ο Πούτιν είναι αντιμέτωπος τώρα με άλλους τρεις υποψηφίους, κανένας από τους οποίους δεν του έχει ασκήσει κριτική.

(απεμπε – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί